Търсене

Министерството на здравеопазването набира лекари и сестри за обучение в оказване на спешна помощ по въздух

Севлиево онлайн
Габрово получи нова линейка, очаква още една

В момента у нас спешна помощ се оказва само сухоземно, с линейки

Министерството на здравеопазването обяви, че набира кандидати за включване в обучителен курс „Оказване на спешна медицинска помощ по въздух“. Лекарите и медицинските сестри, преминали обучението, ще бъдат включени в дежурства в базите летище „Враждебна“ край София и летище „Долна Митрополия“. 

Обученията ще се провеждат в Центъра за професионално обучение към Военномедицинска академия. 

Лекарите, които могат да кандидатстват за включване в обучението трябва да имат специалност „Анестезиология и реанимация“ или  „Анестезиология и интензивно лечение“, но може и да са специализанти по тази специалност, както и лекари със специалност „Спешна медицина“ и стаж по специалността минимум 5 години. 

Медицинските сестри трябва да имат най-малко три години опит по реанимация и интензивно лечение. За всички е в сила изискване за владеене на английски език. 

Кандидатите могат да подават документи в Центъра за административно обслужване на Министерството на здравеопазването до 21 април 2023 г.

Одобрените по документи кандидати ще преминат медицински преглед и тест за физическа годност в Катедрата по авиационна медицина на Военномедицинска академия. След одобрение ще могат да се включат в обучителния курс за оказване на спешна медицинска помощ по въздух.

Продължителността на обученията ще бъде 15 дни, като се очаква същите да започнат в началото на месец май, уточняват от здравното министерство.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.