Търсене

Младите спасители на Основно училище "Стефан Пешев" пак са най-добри в областта

Севлиево онлайн
Младите спасители на Основно училище

Победителите, снимка: ОДЗНПБ

Отборът на Освонто училище "Стефан Пешев" в Севлиево за поредна година стана първенец в областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

Състезанието се проведе вчера, на 4 май и премина в два етапа.
 
В първия етап учениците индивидуално решаваха тест за проверка на усвоените знания за действия при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ.
 
Във втория етап чрез състезателни игри показаха знания за адекватно и ефективно поведение при рискови за живота на хората бедствия и извънредни ситуации.
 
Състезателите показаха правилни действия за защита при бедствия и промишлени аварии, демонстрираха, че знаят как правилно да поставят детски противогаз, да оказват първа помощ по зададена ситуация, могат да работят с пожарогасител и кофпомпа.
 
Всички отбори демонстрираха умения, сръчност и бързина, но безспорно най-добри бяха младите спасителите на севлиевското училище "Стефан Пешев", които си заслужиха грамотата, купата и подаръците. Отборът е в състав Ивелина Маринова и Иван Станев от VII В клас, Теодора Василева и Николай Недялков от VI клас. За успеха им, следващ тяхната много добра подготовка, значителен принос има учителката Татяна Захариева, ръководител на група за занимания по интереси "Природата - приятел или враг". 
 
На второ място се класира отборът на Основно училище "Неофит Рилски" в Габрово, трети станаха състезателите на Средно училище “Максим Райкович” в Дряново, четвърти - Основно училище “Проф. П. Н. Райков”- Трявна.
 
Състезанието се провежда в партньорство с дирекции „Образование и социални дейности” на общините от област Габрово и Областния съвет на Български червен кръст.
 
Радостта на победителите засега трябва да стихне, защото им предстои още работа - подготовка за националния кръг на състезанието. 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.