Търсене

Множество нарушения при сечта в общински гори откри проверка

Множество нарушения при сечта в общински гори откри проверка

Скрийншот от първа страница на утрешния брой на в. "Седмицата"

Експресна проверка по сигнал на Сдружение „Граждани за Севлиево“ установи куп нарушения в сечищата на общински борови гори край селата  Добромирка и Стоките. Изсечени и подготвени за сеч здрави дървета, липса на контролни горски марки, неразрешена сеч на букови дървета – това бяха част от нарушенията, констатирани на място, информира в. "Седмицата" в утрешния си брой. 

Проверката на терен лично наблюдава репортерът на в. "Седмицата" Ружа Любенова.

Проверката бе извършена направена на 7 ноември т.г., в присъствието на представители на Общинското предприятие „Гори и земи“,  Лесозащитната станция в София, Регионалната дирекция по горите – Велико Търново, на Общинския съвет в Севлиево, членове на Сдружение „Граждани за Севлиево“, специалисти от дърводобивния бранш и др. Общинското предприятие „Гори и земи“ е стопанин на проверените обекти, а позволителните за сеч в тях са издадени от Лесозащитната станция в София, като сечите са определени на принудителна – за Добромирка, и санитарна – за Стоките.

Какво става в общинските гори и защо „Граждани за Севлиево“ би тревога? За това и какво откриха проверяващите в общинските гори на Севлиево, четете в утрешния брой на вестник "Седмицата". 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.