Търсене

Мобилното приложение ihelp бе представено в Севлиево

Мобилното приложение ihelp бе представено в Севлиево

По покана на Училищно настоятелство Севлиево миналата седмица в града бе представено мобилното приложение ihelp. 

iHELP е приложение, което сваляш от app store-а на телефона си и с което можеш да потърсиш помощта, от която ти или някой близо до теб се нуждае. Помощта идва от хората наоколо, които могат да помогнат.

Ето как работи приложението: след като се свали напълно безплатно, и след обикновена регистрация с име, парола и e-mail, попадаш в началния прозорец на приложението. Тук виждаш няколко неща: на какво разстояние от теб се намира най-близката болница; къде се намира най-близкият дефибрилатор; списъка ти със спешни контакти (семейство и приятели) и броя потребители в радиус от 500 метра, които ще получат твоя сигнал за помощ.

Изображение - 2810 След избор на типа проблем, приложението засича местоположението на нуждаещия се от помощ, което трябва да се потвърди с натискане на бутона "продължи". Последната стъпка е прозорец, чрез който автоматично се набира телефона за спешна помощ 112. Междувременно всеки от списъка със спешни контакти ще получи SOS аларма с информация за случващото се (какво се е случило, местолопожение и гео кординати и др.), а всички потребители в радиус от 500 метра ще получат известие, че нещо се случва, и ще могат да се притекат на помощ.

Приложението бе представено пред учители, представители на бизнеса и общественици. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.