Търсене

Мотивиран съм да продължа

Мотивиран съм да продължа

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

 

В последния един месец от живота си поех по път, по който не съм и предполагал, че ще премина. Тръгнах по него с идеята, че ежедневните ни проблеми с разбитите улици в града ни, липсата на течаща вода в домовете ни, боклуците и мизерията около препълнените контейнери и апатията от страна на управлението имат бързи и прости решения. И всички тези решения зависят само от едно – да имаш желание да се справиш с тези проблеми! Да искаш да видиш и чуеш за тези проблеми! Да бъдеш съпричастен с тези проблеми!

Поемайки по пътя на предизборната кампания се срещнах с много хора, чух много проблеми, видях много обезкуражени лица, усетих болката в гласа на хората и безсилието им да се справят с бюрократичния хаос в нашата община. Много от Вас поставяха конкретни въпроси, отправяни многократно и към сегашната управа, от която с години са чакали отговор на молбите и жалбите си. Други, пък искаха просто да споделят как живеят, забравени от всички, и се радваха, че някой се е сетил за тях.

Защо го правя ли? Защото ми писна да ни правят на балами! Защото реших, че не искам да съм част от стадото! Защото разбрах, че всички искат промяна, а на повечето не им стиска да направят крачката към тази промяна! Защото искам Севлиево да е  уютен и комфортен град за нашите родители, модерен, динамичен и перспективен за децата ни, атрактивен за младите хора и туристите , желано място за инвестиции от бизнеса. Защото всички ние заслужаваме повече!

Многократно говорих за страха.  Много от вас го познават този страх – страх за посочване на проблеми и слабости, с цел да не загубят работата си, бизнеса си или обществените си позиции. Страх, несигурност, умора и разочарование, породени от маргиналната и инертна управа на общината ни. Нека се обединим и превъзмогнем тези чувства в името на бъдещето ни, да покажем, че може да има промяна, да се обединим в името на мечтите ни.

Днес, след подкрепата, която получих от Вас в неделя, съм по – мотивиран от всякога да продължа да се боря за идеите и решенията, които имам за нашия град ! За времето на кампанията посочих решения за много наболели теми – за водоснабдяването, инфраструктурата на града, детските градини и лошата храна в тях, отпадането на винетките за индустриалната зона, паркирането в центъра, разбитите пътища в селата и много други. Но най – важно за мен е, че всичко това ще се случи с прозрачно управление, с общо усилие – на местната власт и на гражданите. Кметската администрация дължи на гражданите си отворени врати – за сърцати идеи,  за качествени хора, за доказани експерти, за воля за работа в името на града. За да се промени и развие града ни, този, който ще бъде начело трябва преди всичко да има готовност да се вслуша в гласа на съгражданите си!  За да управляваш успешно град трябва да си управлявал хора, бюджети, трябва да си бил работодател, за да цениш стойността на човешкия капитал и да знаеш как и къде да инвестираш финансовия.

Срещнах се с достатъчно много хора, проведох активно срещи с представители на бизнеса, гражданското общество и експерти в различни области, за да набележим приоритетите за бъдещото развитие на града ни. Вече знам, че много хора застават зад мен и идеите ми.

Посочих всички договори с огромните стойности в тях, които са възложени от кмета д-р Иван Иванов на една и съща хасковска фирма, която се оказва, че умее всичко – сметоизвозване и сметосъбиране, строителство на сепарираща инсталация за битови отпадъци, ремонт на общински пътища и улици, саниране и ремонт на всички училища и детски градини на територията на град Севлиево и въвеждане на мерки за енергийна ефективност, зимно почистване. В тази фирма влязоха 27 млн. лв. само през последния мандат на кмета.

Посочих всички финансови корекции на проектите, с които д- р Иван Иванов се хвали през последния един месец. Голяма част от санкциите са за констатирани нарушения от общинската администрация в обществените поръчки, свързани с поставянето на ограничителни условия като критерии за подбор и незаконосъобразна методика за оценка. Наложените финансови корекции са в хиляди левове и са за сметка на общинския бюджет, т.е от джоба на всички нас севлиевци, които плащаме за некачественото и непрозрачно управление на д-р Иван Иванов.

Посочих некомпетентността на част от служители на Община Севлиево, заради чиито действия ежедневно правим ремонти на ремонта, косим тротоари и пълним тубите с вода, за да има с какво да изплакнем поне ръцете си. Заради некадърност, некомпетентност, немарливост, съчетани със самонадеяност на заместник - кмета Невена Тодорова, която е председател на Управителния съвет на Местната инициативна група бе пропилян златният шанс за представители на малкия и средния бизнес да  получат финансиране на малки проекти в изпълнение на Стратегията на местната инициативна група. Това са проекти, които се финансират от  Оперативна програма „Развитие на селските региони“ /ПРСР/. Става въпрос за само 4 млн. лв.! Кой понесе отговорност за загубата на севлиевци?

Странно е, че д-р Иванов не излезе нито веднъж с лицето си срещу мен и не обори думите ми. Не защити и служителите си. Продължи с безразличието си към проблемите на хората, защото реши, че на тях не е нужно да се дават обяснения. Е да, ама НЕ – аз искам обяснение, аз като гражданин на Севлиево искам да знам защо! За чии интереси работите, г-н Иванов – тези на севлиевци или нечии конкретни? Мълчанието Ви, г-н Иванов, ме мотивира да продължа да търся отговорите на въпросите си! Безразличието Ви ме мотивира повече от всякога да се боря за благото на общината и всички живущи в нея.

Защото промяната започва от нас!

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 


 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.