Търсене

Мотополигон "Горна Росица" е домакин на „Grand prix Севлиево“ - кръг от републиканския шампионат

Мотополигон

Снимка: БФМ

На 23 и 24 септември мотполигон „Горна Росица“ е домакин на шестия кръг на републиканския шампионат по мотокрос. „Grand prix Севлиево“ е третото поред мотокрос състезание в календара на БФМ след надпреварите в Кортен и Перник.
 
В събота, на 23 септември, са стартовете в класове МХ, МХS и МХ 50. Официалното откриване на шампионата е на 24 септември, в 10,30 ч., след което са и останалите стартове.
 
Според информация, публикувана на официалния сайт на Българската федерация по мотоциклетизъм, при най-малките първите три места в класирането са окупирани от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ - Радостин Присадов, Георги Георгиев и Калоян Трайков. В МХ 65 води Павел Марков от „Ридо Самоков“, следван от Никола Мутафчиев от „Панчо рейсинг тийм“ и Николай Павлов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“.
 
При 85-кубиковите лидер е Георги Гинов от „Мото спорт Варна“, пред Александър Тасев от „Александър моторспорт“ и Калоян Руменов от „Кабаиф МХ рейсинг“.
 
В МХ 2 Junior Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ е начело в подреждането, Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ е втори, а Цветан Бузин от от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ – трети. Цанков води и в МХ 2, пред Николай Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Радослав Зоков от „АИТ рейсинг тийм“. В МХ 1 Жулиан Георгиев от „Александър моторспорт“ има аванс пред Живко Богданов от „Несебър мото“ и Георги Георгиев от „НСА моторспорт“.
 
Сериозна е битката и в клас МХ, като при 250-кубиковите начело е Георги Иванов от „Ридо Самоков“, следван от Панчо Панев от „Тийм Масар“ и Тончо Леков от „ Киппен МХ рейсинг тийм“, а при 450-кубиковите - Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“, пред Венислав Драгомиров от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ и Кольо Карастоянов от „НСА моторспорт“.
 
При Сеньорите води Веселин Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“, втори е Кадир Масар от „Тийм Масар“ и Васил Стоянов от „Киппен МХ рейсинг тийм“. При Суперсеньорите класирането е Веселин Маринов от „Бургас мото“ (1), Кольо Ковачев от „Троян моторспорт 01“ (2) и Живко Бонев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ (3).
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.