Търсене

Място за създаване и отглеждане на таланти - Детската школа по изкуствата в Севлиево след ремонта

Място за създаване и отглеждане на таланти - Детската школа по изкуствата в Севлиево след ремонта

Отляво надясно: кметът на Севлиево Иван Иванов, заместникът му Невена Тодорова и председателят на Читалището Данаил Лалев

Обновената база на Детската школа по изкуствата при севлиевското читалище "Развитие-1870" беше показано от председателя на институцията на ръководството на Община Севлиево.

Безспорно е създаването на по-добри условия за обучението на младите таланти, което от Читалището определят като инвестиция в бъдещето.

За ремонта голяма роля е изиграло дарението на един от най-верните читалищни дарители - „Идеал Стандарт-Видима”. От компанията са осигурили климатичната система за отоплението на кабинетите на Музикалните школи, които се помещават в Дома на културата „Мара Белчева”.

Средствата за пребоядисването, поставянето на ламинат, подмяната на осветлението и създаването на комфортна и приятна творческа обстановка са осигурени от Читалището. 

След приключване на ремонта кметът на Севлиево заедно със заместника си Невена Тодорова посетиха базата на Школата, за да се запознаят от първо лице с условията, при които учат и работят децата. Те бяха поканени от председателя на Читалището Данаил Лалев. В отговор кметът обеща съдействие в съхраняването и развитието на Читалището, което определи като достоен съвременен будител и пазител на дух, култура, традиции и ценности. За целта той изрази надежда, че повече деца ще изберат школите към читалището за свободното си време, но и за усъвършенстване на своите таланти и култура. 

Детската школа по изкуствата при Народно читалище „Развитие-1870” е създадена преди 75 години. За това време Школата се превърна в предпочитано място от деца и родители и се утвърди като авторитетно и с доказан професионализъм средище за създаване и отглеждане на таланти.

В Школата се предлага обучение по пиано, солфеж, синтезатор, акордеон, китара, народно пеене, класически и модерен балет, изобразително и приложно изкуство. В нея се обучават над 180 деца и младежи.

Неизброими са успехите и наградите, медалите и участията от национални и международни конкурси в страната и чужбина на талантите от различните изкуства. Обучението е на високо професионално ниво с преподавателите по пиано Иглика Грънчарова-Станчева, Светла Щерева – солфеж, Цветан Радков – китара и тамбура, Ценка Ганчева – синтезатор и акордеон, Александър Михайлов – акордеон и пиано, Цветина Маринова – народно пеене, Иванка Цанова – балет, Велизар Захариев – изобразително и приложно изкуство.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!