Търсене

На 16 и 17 април Севлиево е домакин на осмият Национален фестивал „Семе българско“

На 16 и 17 април Севлиево е домакин на осмият Национален фестивал „Семе българско“

На светлите християнски празници - Лазаровден и Цветница, парк „Казармите“ в Севлиево отново ще събере пазителите на българския дух, фолклорно наследство, знания, мъдрост и опитност от стари времена.

Над 80 изложители ще предлагат на гости и посетители храни, напитки и сортови семена, ще демонстрират занаятчийски умения, ще разказват истории, ще вдъхновяват  и вълнуват  и отново от кълна до върха всичко ще бъде българско! Над 600 самодейци ще излязат на сцената на фестивала и ритмите, които ускоряват пулса на всеки българин, ще зазвучат в синхрон с добрата енергия на събитието, която зарежда умовете и сърцата ни с вяра, надежда и любов.

„Природата в нас и ние в нея“, „Алея „Здраве да е“ и „Работилница за народни хора“ са само част от инициативите в осмия национален фестивал „Семе българско“

Избрахме да ви разкажем повече за тях, защото няма нищо по-важно от здравето, а мнозина стигнаха до тази истина по възможно най-трудния начин, споделят организаторите на фестивала. Заедно с природен парк „Българка“ на фестивала ще бъдат "издадени" нови знания за билките и техните приложения. Посетителите ще научат как сами да си набавят  здраве от природата и как да запазят телата и умовете си чисти.

Ако все пак предпочитате да се доверите на някой по-вещ по темата, отколкото сте вие, ако ви изкушава възможността да получите природните дарове наготово, непременно посетете Алея „Здраве да е“, съветват организаторите. Там ще ви очакват качествени, здравословни продукти, билки, козметика и други, произведени както с познание, така и с любов.

Българите са се лекували не само с билки, но и с... танци. Звучи странно на пръв прочит, но е самата истина. Открити са редица доказателства, че всяко хоро или ръченица въздейства благоприятно върху отделен орган от човешкото тяло. Ако днес е модерно да се говори за звукотерапия, то нека не забравяме, че познанията за тази наука се коренят в далечни времена и идват до нас чрез преданията на нашите прадеди.

Като ценители на българщината и радетели за запазване на паметта за миналото, бързо прегърнахме идеята точно на Фестивал „Семе българско“ да отворим работилница за народни хора. В нея няма да се делим на начинаещи и напреднали, а ще бъдем обикновени хора с необикновено силна обич към България. 

"Севлиево онлайн" е медиен партньор на фестивала "Семе българско"

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.