Търсене

На 38 градуса жега: Севлиево домакинства кръг от републиканския шампионат по мотокрос Grand prix Sevlievo

Севлиево онлайн
На 38 градуса жега: Севлиево домакинства кръг от републиканския шампионат по мотокрос Grand prix Sevlievo

Снимка: Община Севлиево

Горещините, достигнали до 38 градуса през изминалите събота и неделя, не попречиха на състезателите по мотокрос да покажат най-доброто, на което са способни по време на стартовете от четвъртия кръг на републиканския шампионат по мотокрос „Grand prix Sevlievo“.

Победители в маншовете станаха Радостин Присадов (МХ 50), Николай Павлов (МХ 65), Георги Гинов (МХ 85), Данаил Стефанов (МХ 2 и МХ 2 Junior), Майкъл Иванов (МХ 1), Александър Ленев (МХ 250), Григор Царев (МХ), Христо Димитров (МХS) и Калчо Димов (MXS 55+). Георги Илиев в МХ 65 спечели Holeshot-а и взе наградата гума, осигурена от All Express.

Над 130 състезатели от България, Турция, Гърция, Северна Македония и Румъния застанаха на старт на мотополигон Горна Росица. “Трасето и тази година е идеално подготвено, благодарение на общите усилия на Българската федерация по мотоциклетизъм и на Община Севлиево”, каза при откриването на състезанието кметът на Севлиево Иван Иванов. Той пожела на състезателите безаварийно каране и успех. “Да станем свидетели на хубав спортен празник и нека най-добрите победят.”
 
На церемонията по откриване на кръга от републиканския шампионат присъства Джанмарко Сантучи - член на от Управителния съвет на мотоциклетната федерация. Той връчи на кмета на Севлиево почетен плакет за усилията, които Община Севлиево полага в подкрепа на мотокроса. 
 
Изображение - 13667Джанмарко Сантучи връчи на кмета на Севлиево почетен плакет за подкрепата към мотоциклетния спрот на Община Севлиево, снимка: Община Севлиево  
 
Следващото домакинство на трасе номер едно в света ще бъде на 20 октомври, когато на мотополигон Горна Росица ще премерят сили претендентите в Републиканския шампионат, Балканското първенство и Купа “България”.
 
Изображение - 13668Купите за най-добрите на трасето, снимка: Община Севлиево  
 
Класирането по маншове и класове може да видите тук
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!