На 9 май да се включим в „Безсмъртен полк“ в Севлиево

В деня на Победата над хитлерофашизма Общинско движение „Русофили“, съвместно с sevlievo-online.com, организира „Безсмъртен полк“ в Севлиево. В деня, когато отдаваме почит към знайните и незнайни воини, които останаха завинаги по бойните полета, когато сълзите ни стягат гърлата, слушайки за ужаса на войната, погълнала милиони животи, когато „День Победы“ звучи като символ на тържеството на доброто над злото, искаме да възкресим паметта на героите от Севлиево и Общината. Затова се присъединяваме към международната обществена акция „Бессмертный полк“, чиято цел е да запази личната и семейна памет за загиналите във Втората световна война.

Акцията „Безсмъртен полк“ бе проведена за първи път през 2012 г. в руския град Томск и в нея участваха повече от 6000 човека. През 2016 г.участниците в движението   бяха стотици хиляди хора от 44 държави. В сайта на „Бессмертный полк“ има летопис на повече от 290 000 семейни истории.

Тази година „Безсмъртен полк“ достигна до Чикаго, Бостън и Филаделфия в САЩ, до Конго в Африка, до скандинавските страни в Европа и още много държави, чийто жители се присъединяват към инициативата да възкресим паметта за загиналите в най-опустошителната война на планетата. България ще се включи в тази уникална акция за втори път.          

За да станете част от инициативата „Безсмъртен полк“, трябва да имате снимка на ваш близък, участник във Втората световна война. Снимката следва да увеличите до размер 21 см на 30 см /формат А4/, да изпишете името на вашия близък под нея, след което да я отпечатате  върху хартия и да я ламинирате. За целта можете да посетите до 5 май студио „Гален” до ОУ ”Стефан Пешев”. Желателно е да прикрепите снимката върху удобна дръжка.  Заедно със снимката донесете и спомени или кратка справка за бойния път на вашия близък.

Всички роднини  на участници във Втората световна война могат да дойдат със снимките и спомените на своите близки в парк „Казармите“ пред стената на бойната слава, където на 9 май от 12:30 ч. ще отбележим Деня на Победата и Деня на Европа. Заповядайте!

Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
Областният кризисен щаб препоръчва носенето на маски на пазарите
Общество
От 10 юли т.г. започна предварителен обход за Преброяване 2021
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
С 600 000 лв. ще се направят неотложни пътни ремонти в села
Общество
Търговци протестираха пред РЗИ срещу отмяна на габровския битак
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество