На косъм от инцидент заради дупка на пътя за с. Богатово

На 9 май, малко преди обед, Боян Ботев, председателят на сдружение „Граждани за Севлиево“  пътувал от Севлиево, през с. Богатово, за да излезе на главен път София-Варна. Малко след изхода от града, в опит да избегне пропадане в нашарения с дупки участък и удар в идващия насреща товарен автомобил, Ботев пропаднал в 13-сантиметрова дупка с остри ръбове. Резултатът бил мигновенен – двете десни гуми на автомобила му се скъсали, колата поддала и за малко не се преобърнала в крайпътната канавка.

Водачът веднага подал сигнал на телефон 112, откъдето изпратили на мястото полицейски екип. Пристигналите униформени констатирали поражениата по автомобила, който вече не бил в движение и малко по-късно бил придвижен до автосервиз, натоварен на кола на „Пътна помощ“. Констатирана била и причината за инцидента – огромна дупка на пътя, с дължина 1.40 м, широка 1.80 м и дълбока 13 см. На практика дупката заемала цялата дясна лента на пътното платно и по никакъв начин не е могла да се избегне, при положение, че насреща идвал друг автомобил, както е в описаната ситуация.

Докато полицаите правили замервания на платното, от пресечния черен път излязъл трактор. Водачът като видял ситуацията спрял и разказал, че случилото се на този участък е ежедневие. Не минавало ден без някой автомобил да не пропадне в тази или друга дупка на пътя, всичките големи и дълбоки.  

Участъкът Севлиево – Богатово – главен път София-Варна е част от републиканската пътна мрежа, показа проверка в Областно пътно управление Габрово.

След като разговаряхме с тях и изпратихме снимки от мястото на инцидента, оттам се ангажираха да се запознаят със случая и отговорят какво възнамеряват да бъде направено за рехабилитация на, оказалия се опасен пътен участък. „Възмутен съм. Това място със сигурност е причина за не един инцидент, ако се съди по следите от спирачен път около въпросната дупка“, коментира Боян Ботев. „А ако там загине човек? Тогава ли ще започнем да пълним дупките и да реагираме постфактум?“, пита той.

Ботев ще търси обезщетение от държавата за пораженията по автомобила си.  

Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
От 10 юли т.г. започна предварителен обход за Преброяване 2021
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Полицията в Габрово благодари на протестиращите за толерантността
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
Документите за парични обезщетения от НОИ - само по електронен път
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Напусна ни Симеон Захариев
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество