На трето място се класира клуб „Журналист“ в конкурса „Григор Попов“

Трето място, подърък и грамота пристигнаха преди дни в СУ „Васил Левски“ в Севлиево. Отличията са за учениците от клуб „Журналист“ към училището, създаден по проект "Твоят час", който работи под ръководството на преподавателката по литература Даниела Йорданова.

Това е шестото издание на конкурса, който е национален и е за ученици. В последното му издание участваха 190 ученици от 20 области и 35 населени места в страната, а състезаващите се творби достихнаха 290. „На фона на големия брой участници малките севлиевски журналисти могат да се гордеят с третото място“, сподели техният ръководител г-жа Йорданова.

Творческата надпревара, която носи името на видния общественик и журналист Григор Попов, се обявява за шеста поредна година в навечерието на 1 ноември. Тя се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград. В него участват ученици от втори до дванадесети клас в три възрастови групи и в три раздела – публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика. Основната тема на конкурса тази година бе „Светът под лупа“.

Целта на конкурса е провокиране на участниците да наблюдават света около себе си, да пишат по всички теми, които ги вълнуват, излагайки личностна позиция. Конкурсът цели да повиши интереса на учениците към творческа, изследователска, събирателска и краеведческа дейност, да популяризира добрите новини, да възпитава в гражданска ангажираност, в отстояване на позиция и в универсални човешки ценности: доброта, човечност, милосърдие, съпричастност.

Клуб „Журналист“ с ръководител Даниела Йорданова участва с публицистична статия за представителна изява „Здраве за щастие“ , както и с две интервюта – с актьора Юлиян Вергов и с белетриста Михаил Ковачев във връзка с последната му книга „Зарево от спомени“. Но наградата е в направление „Интервю“. Така севлиевският клуб се нарежда до младите журналисти от София, Стара Загора и Петрич, наградени в различни направления.

Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
Когато хлябът излиза изпод ръцете ти, ставаш голям поне колкото него
Образование
"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Производството на мляко и млечни продукти е традиционен занаят
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
Детските градини отвориха с половината от записаните деца
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
ПГТМ в с. Градница обявява прием за професия "Машинен техник"
Образование
Майстор в кухнята, но и на бара - възможно е с ПГТ "Пенчо Семов" в Габрово
Образование