Търсене

Над 1200 души посетиха изложбата „70 години произвеждаме смесители“

Изложбата може да бъде посетена до края на ноември след предварително уточняване на дата и час на посещението. За повече информация се обадете на Моника Костадинова, телефон 0889 448 559
Над 1200 души посетиха изложбата „70 години произвеждаме смесители“

В рамките на шест дни ретроспективната изложба „70 години произвеждаме смесители“ се радваше на голям интерес от страна на граждани и гости на Севлиево. От 10 до 15 октомври над 1200 посетители се запознаха с историята на производството на смесители в града и научиха за личностите допринесли за развитието на арматурното производство.

Освен историческата част, посетителите имаха възможност да разгледат съвременните колекции на компанията, както и пътуващата картинна изложба „Въпреки всичко“, разположена в „Арт зона“ на Галерия „Видима“.

Урок по история на арматурното производство

В периода 10 – 12 октомври близо 700 ученици от ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров", основните училища "Христо Ботев" и "Стефан Пешев", Средно училище  "Васил Левски", и Учебен център „Аристотел“ разнообразиха учебната програма с урок по история на арматурното производство. Учениците откриваха на снимките свои роднини или познати, учудваха се на експонатите от 60-те и 70-те, правеха снимки на продуктите, които са ги впечатлили и не пропускаха селфитата пред модерните огледала от съвременните колекции на Ideal Standard.

Изображение - 11368  

Някои споделяха, че с огромно любопитство за първи път влизат в Тренинг центъра на „Идеал Стандарт-Видима“ и са останали изключително впечатлени. Една от класните ръководителки Десислава Зурева от СУ „Васил Левски“ сподели на учениците, че дядо й и чичо й Зуреви са сред основателите на кооперация „Труд“ (основана 1934 г.), от която води началото си днешния завод за арматура.

Кой стои зад подкрепата 

Треньорите на спортните клубове по бадминтон "Хоталич 2005", по борба "Дан Колов“, по таекуон-до "Тервел 2006", по Шинкиокушин, волейбол "Раковски -1964", баскетбол "Раковски" и отборите по футбол разнообразиха тренировките с посещение на изложбата. Спортистите разбраха за развитието на компанията и нейните постижения в санитарната индустрия, което беше добра възможност да научат повече за „Идеал Стандарт-Видима“, която ги подкрепя за техните начинания и участия в състезания.

Изображение - 11367  

Вълнуващи бяха посещенията от пенсионирани служители на компанията и пенсионерските клубове в Севлиево, за които изложбата и посещението в Тренинг центъра беше добра възможност за среща, повод за гордост и споделяне на спомени. 

Експозицията „70 години производство на смесители“ беше част от календара по повод есенния панаир на Севлиево, с който се отбелязва празника на града. Между 13 и 15 октомври от "Идеал Стандарт-Видима" посрещаха гости от цяла България: Плевен, Велико Търново, Русе, Бяла Слатина, Крън, Казанлък, Видин, Враца, София, Варна, Разград, Ловеч, Монтана, Горна Оряховица, Габрово.

Зад снимките и спомените

Севлиевец, живеещ в София, беше довел съпругата си, чиято професия е свързана с много пътувания и при едно от пътешествията си в Куба изненадата й била голяма, когато в хотела видяла продукти с марката Ideal Standard.

Представител на унгарския град Сентеш, с който Община Севлиево сключи споразумение за побратимяване, бе впечатлен от изложбата и пространството, в което са представени новите колекции на „Идеал Стандарт-Видима“.

Изключително емоционално беше посещението на Ангел Тотев, който е работил като леяр и е бил сред най-добрите в професията. Той предавал своите умения като обучавал нови работници на тънкостите в леярството.

Изображение - 11369  

Огромно щастие и гордост се четеше в очите на сина и внучката на първия конструктор на завода Иван Трънков, когато видяха снимката му и посветеното на него. Клаудия Трънкова и баща й Никола Трънков не пропуснаха възможността да запечатат този момент.

Мили спомени изразиха Красимира и Данаил Дарданови, когато разглеждаха експозицията. Инж. Дарданов се развълнува от две снимки, на които е заедно с други колеги. Това стана повод да дойде втори път, за да покаже и разкаже на сина си и внуците.

Изображение - 11370  

Работник в завода за арматура доведе свой братовчед, който работи в София като ВиК майстор, за да му разкаже за историята на арматурното производство. Софиянецът, като професионалист в тази област сподели, че работи и препоръчва на своите клиенти само продукти с марките Vidima и Ideal Standard.

Изложбата може да бъде посетена до края на ноември след предварително уточняване на дата и час на посещението. За повече информация се обадете на Моника Костадинова, телефон 0889 448 559.

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!