Търсене

Над 300 млн. лв. са инвестирали "Идеал Стандарт-Видима" за 27 г.

Над 300 млн. лв. са инвестирали "Идеал Стандарт-Видима"

Министър-председателят Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на компанията Торстен Тюрлинг срязаха лентата пред обновения завод за санитарна арматура в Севлиево

За последните 27 години "Идеал Стандарт-Видима" са ивестирали в заводите си в Севлиево над 300 млн. лв. Само през последните три години инвестициите на компанията в модернизация на производството възлизат на 62 млн. лв. 

Модернизираната производствена база на завода за санитарна арматура днес посети и министър-председателят Бойко Борисов, който бе на посещение в региона. Той, заедно с главния изпълнителен директор на компанията Торстен Тюрлинг, срязаха лентата пред изцяло обновения завод за арматура. Обновяването на завода ще доведе до увеличаване на капацитета на 6,5 млн. броя продукти.

Изображение - 3026

"Идеал Стандарт-Видима" освен най-големият инвеститор в Северна България е и най-големият работодател. В заводите на компанията в Севлиево работят повече от 3200 души, някои от тях всеки ден пътуват от Габрово, Велико Търново, Ловеч и Трявна. Продукцията, която произвеждат се изнася в над сто страни в целия свят. 

{{YTB:AUtOZdU-fvY}}

Българската компания "Идеал Стандарт-Видима" е стратегическа организация за групата "Идеал Стандарт Интернешънъл" освен с двата си завода - за санитарна арматура и санитарна керамика, с дистрибуционен център, търговска организация "Източна Европа" и европейските структури "Център за IT компетенции" и Център за финансово обслужване, който обслужва цялата компания.

Изображение - 3027

Освен в производството на изделия за банята, компанията инвестира значителни средства в местното здравеопазване, в образованието, има собствена художествна галерия със значителен откъм стойност, но и количество фонд, поддържа собствена езикова школа, детски арт-център и вокална група, финансира изявите на местни споти клубове и индивидуални спортисти, подкрепя реализацията на младите хора и подпомага градски събития. 

"Идеал Стандарт-Видима" е създадена през 1934 г. като кооперация "Труд", която след национализацията през 1944 г. се става държавно предприятие "Стоян Бъчваров". През 1992 г. е подписан първият у нас джойнт венчър - създаването на смесено педприятие с чуждестранни инестиции, с тогавашната "Американ Стандард". Това е преломен момент в развитието на производството на санитана арматура в България. 

Пет години по-късно, през 1997 г. за по-малко от година е вдигнат на зелено най-големият и модерен завод за санитарна керамика у нас. Следват множество инвестиции като резултат от доказано добри бизнес взаимоотношения. В Севлиево строят свои заводи германската компания „Хамбергер България“, италианските „Сиби“, „Минерали индустриали България“. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!