Над 300 млн. лв. са инвестирали "Идеал Стандарт-Видима" за 27 г.
Министър-председателят Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на компанията Торстен Тюрлинг срязаха лентата пред обновения завод за санитарна арматура в Севлиево

За последните 27 години "Идеал Стандарт-Видима" са ивестирали в заводите си в Севлиево над 300 млн. лв. Само през последните три години инвестициите на компанията в модернизация на производството възлизат на 62 млн. лв. 

Модернизираната производствена база на завода за санитарна арматура днес посети и министър-председателят Бойко Борисов, който бе на посещение в региона. Той, заедно с главния изпълнителен директор на компанията Торстен Тюрлинг, срязаха лентата пред изцяло обновения завод за арматура. Обновяването на завода ще доведе до увеличаване на капацитета на 6,5 млн. броя продукти.

"Идеал Стандарт-Видима" освен най-големият инвеститор в Северна България е и най-големият работодател. В заводите на компанията в Севлиево работят повече от 3200 души, някои от тях всеки ден пътуват от Габрово, Велико Търново, Ловеч и Трявна. Продукцията, която произвеждат се изнася в над сто страни в целия свят. 

Българската компания "Идеал Стандарт-Видима" е стратегическа организация за групата "Идеал Стандарт Интернешънъл" освен с двата си завода - за санитарна арматура и санитарна керамика, с дистрибуционен център, търговска организация "Източна Европа" и европейските структури "Център за IT компетенции" и Център за финансово обслужване, който обслужва цялата компания.

Освен в производството на изделия за банята, компанията инвестира значителни средства в местното здравеопазване, в образованието, има собствена художествна галерия със значителен откъм стойност, но и количество фонд, поддържа собствена езикова школа, детски арт-център и вокална група, финансира изявите на местни споти клубове и индивидуални спортисти, подкрепя реализацията на младите хора и подпомага градски събития. 

"Идеал Стандарт-Видима" е създадена през 1934 г. като кооперация "Труд", която след национализацията през 1944 г. се става държавно предприятие "Стоян Бъчваров". През 1992 г. е подписан първият у нас джойнт венчър - създаването на смесено педприятие с чуждестранни инестиции, с тогавашната "Американ Стандард". Това е преломен момент в развитието на производството на санитана арматура в България. 

Пет години по-късно, през 1997 г. за по-малко от година е вдигнат на зелено най-големият и модерен завод за санитарна керамика у нас. Следват множество инвестиции като резултат от доказано добри бизнес взаимоотношения. В Севлиево строят свои заводи германската компания „Хамбергер България“, италианските „Сиби“, „Минерали индустриали България“. 

 

АББ представи модернизирана производствена база в Севлиево
Бизнес
Над 300 млн. лв. са инвестирали "Идеал Стандарт-Видима" за 27 г.
Бизнес
Покана за заключителна пресконференция по проект
Бизнес
Десетото издание на "Дни на кариерата" е на 22 октомври в Габрово
Бизнес
Шест севлиевски фирми са отличени с приз „Дързостта да бъдеш първи“
Бизнес
На заключителна пресконференция БАРТЕР ЕООД отчете изпълнението на проект
Бизнес
АББ изгради втори завод в Петрич
Бизнес
История за амбиция в името на хората, която се пише 85 г.
Бизнес
Роберто Паломба e председател на журито на "Баня на годината 2019"
Бизнес
Богомил Петков е избран в Управителния съвет на Камарата на строителите
Бизнес
85 години да гледаш напред с благодарност
Бизнес
Огнено лято "отчетоха" стажантите на "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Журито в „Баня на годината“: "Създавайте проекти с мисъл за хората"
Бизнес
Позлатен смесител лимитирана серия получи в Севлиево Бойко Борисов
Бизнес
Богомил Петков поиска експертиза за решаване проблема с водата
Бизнес
Ford Focus подарява "Хелиос" на клиент, закупи стока или услуга
Бизнес