Над 300 млн. лв. са инвестирали "Идеал Стандарт-Видима" за 27 г.
Министър-председателят Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на компанията Торстен Тюрлинг срязаха лентата пред обновения завод за санитарна арматура в Севлиево

За последните 27 години "Идеал Стандарт-Видима" са ивестирали в заводите си в Севлиево над 300 млн. лв. Само през последните три години инвестициите на компанията в модернизация на производството възлизат на 62 млн. лв. 

Модернизираната производствена база на завода за санитарна арматура днес посети и министър-председателят Бойко Борисов, който бе на посещение в региона. Той, заедно с главния изпълнителен директор на компанията Торстен Тюрлинг, срязаха лентата пред изцяло обновения завод за арматура. Обновяването на завода ще доведе до увеличаване на капацитета на 6,5 млн. броя продукти.

"Идеал Стандарт-Видима" освен най-големият инвеститор в Северна България е и най-големият работодател. В заводите на компанията в Севлиево работят повече от 3200 души, някои от тях всеки ден пътуват от Габрово, Велико Търново, Ловеч и Трявна. Продукцията, която произвеждат се изнася в над сто страни в целия свят. 

Българската компания "Идеал Стандарт-Видима" е стратегическа организация за групата "Идеал Стандарт Интернешънъл" освен с двата си завода - за санитарна арматура и санитарна керамика, с дистрибуционен център, търговска организация "Източна Европа" и европейските структури "Център за IT компетенции" и Център за финансово обслужване, който обслужва цялата компания.

Освен в производството на изделия за банята, компанията инвестира значителни средства в местното здравеопазване, в образованието, има собствена художествна галерия със значителен откъм стойност, но и количество фонд, поддържа собствена езикова школа, детски арт-център и вокална група, финансира изявите на местни споти клубове и индивидуални спортисти, подкрепя реализацията на младите хора и подпомага градски събития. 

"Идеал Стандарт-Видима" е създадена през 1934 г. като кооперация "Труд", която след национализацията през 1944 г. се става държавно предприятие "Стоян Бъчваров". През 1992 г. е подписан първият у нас джойнт венчър - създаването на смесено педприятие с чуждестранни инестиции, с тогавашната "Американ Стандард". Това е преломен момент в развитието на производството на санитана арматура в България. 

Пет години по-късно, през 1997 г. за по-малко от година е вдигнат на зелено най-големият и модерен завод за санитарна керамика у нас. Следват множество инвестиции като резултат от доказано добри бизнес взаимоотношения. В Севлиево строят свои заводи германската компания „Хамбергер България“, италианските „Сиби“, „Минерали индустриали България“. 

 

Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Предварително попълнените декларации за доходите - в сайта на НАП от 10 март
Бизнес
Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес