Търсене

Надрусан и без книжка престоя в ареста, чака го бързо производство

Надрусан и без книжка престоя в ареста, чака го бързо производст

Снимка от Andrew Martin, Pixabay

Срещу мъж на 24 г. от Севлиево са образувани бързи производства по три текста от Наказателния кодекс, след като беше задържан вчера, 19 януари, да шофира с отнета книжка и след употреба на два вида наркотици. 

Около 11:30 часа, на ул.“Табашка“ в Севлиево, полицаи спират лек автомобил „Сузуки Витара“. Автомобилът е без регистрационни табели, а водачът - местен жител. При поискана шофьорска книжка той не представил такава, а в последствие е установено, че има, но тя е отнета временно.

Това не е единственото нарушение на въпросния водач. При извършената проверка за употреба на наркотици е установено, че той шофира след употреба на амфетамин и канабис.

Мъжът е отказал кръвна проба и се е съгласил с показателите на техническото средство. Задържан е за срок до 24 часа. По случая са образувани бързи производства за извършени престъпления по три текста от Наказателния кодекс.

Едното производство е по чл. 345 ал.2, който третира шофирането без регистрационни табели. Ако бъде признат за виновен по този текст младият мъж го чака лишаване от свобода до една година или глоба от петстотин до хиляда лева.

За шофирането въпреки отнетата шофьорска книжка законът предвижда лишаване от свобода до три години и глоба от двеста до хиляда лева.

Третото, за което мъжът може да носи отговорност е шофирането след употреба на наркотици. За това законът предвижда лишаване от свобода от една до три години и глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева.

За още един случай на шофиране след употреба на дрога съобщават от полицията. Той също е от вчера, когато около 16:55 часа в района на местността Кална Кория, екип на РУ-Севлиево спира за проверка лек автомобил „Ауди А3“, управляван от 25-годишеш жител на Велико Търново. По надлежния ред е установено, че водачът шофира след употреба на канабис. Мъжът е отказал кръвна проба. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.343 б ал.3 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода до три години и глоба до 1500 лв.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.