"Наложително" е присъствието на учители на среща с депутат
Градчето, където няма разминаване от "диалог" с депутат

Учители от Дряново е трябвало "наложително" да присъстват на среща с народния представител от ГЕРБ Иглика Събева. Срещата се е провела в сградата на Общината, в извънучебно време под зоркия поглед на кмета на Дряново Мирослав Семов.

Според съобщение, разлепено на видно място в учителската стая на едно от дряновските училища, "на 11 февруари, от 15.00 ч., в ритуалната зала на Община Дряново, ще се проведе среща с народната представителка г-жа Иглика Събева. Присъствието на всички учители, без учители ЦДО, е наложително". Следва името на директора Катерина Стефанова. 

Бележката, която не оставя твърде избор на учителите 

Веднага след срещата Иглика Събева написа в личния си профил във Фейсбук: "Днес се срещнах с колеги - учители от училищата в град Дряново. Благодаря на колегата - Галя Захариева - заместник-председател на Комисията по образованието и науката към Народното събрание на Република България, която отзивчиво прие поканата ми да участва в срещата. Считам, че срещата беше ползотворна и полезна". Какво ползотворно и полезно се е дискутирало на нея, от споделения в мрежата възторг на Иглика Събева не става ясно. Важното е, че благодари на кмета на община Дряново "за организацията и гостоприемството". А както се подразбира, той няма особени заслуги за организацията, тъй като директорката на училището се бе погрижила да осигури присъствие. "Винаги съм считала, че диалога е в основата на разрешаването на проблемите и на развитието и усъвършенстването на законодателния процес", пише още Събева в социалната мрежа. И отново не уточнява какво от споделеното от учителите ще намери място в бъдещи законопроекти в сферата на съсипаното ни от промени образование. 

Потърсен от Българското национално радио за коментар началникът на Регионалното управление на образованието Георги Маринов е казал, че в случаи като този не е редно да се изисква присъствие от учителите. Пред същата медия директорката, автор на бележката, е заявила, че "наложително не е задължително". 

автор: Емилия Димитрова 

"Наложително" е присъствието на учители на среща с депутат
Политика
БСП организира среща със Сергей Станишев
Политика
Боян Ботев в отворено писмо до съветниците: "Страх ли ви е от гражданите?"
Политика
Най-странните места, на които ще се гласува на евровота
Политика
Мария Недева е предложението за председател на РИК Габрово
Политика
По-високи заплати за кметовете в селата
Политика
Как Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена
Политика
В Севлиево гласуваха 2640 лв. заплата на кмета
Политика
За гражданите на Севлиево – БЕЗгласно
Политика
Онлайн конкурс за доброволци организира бюрото на ЕП в България
Политика
Боян Ботев: Съветниците без заплати до края на мандата
Политика
Хаос със сметките за вода вече няма, само неудобства
Политика
Постигнато е съгласие за състава на секционните избирателни комисии
Политика
Бюджет от 30 млн. лв. гласуваха в Севлиево
Политика
От 1440 до 2100 лв. са заплатите на зам.-кметовете в Севлиево
Политика
В 68 секции ще се гласува в община Севлиево на евровота
Политика