Търсене

"Наложително" е присъствието на учители на среща с депутат

"Наложително" е присъствието на учители на среща с деп

Градчето, където няма разминаване от "диалог" с депутат

Учители от Дряново е трябвало "наложително" да присъстват на среща с народния представител от ГЕРБ Иглика Събева. Срещата се е провела в сградата на Общината, в извънучебно време под зоркия поглед на кмета на Дряново Мирослав Семов.

Според съобщение, разлепено на видно място в учителската стая на едно от дряновските училища, "на 11 февруари, от 15.00 ч., в ритуалната зала на Община Дряново, ще се проведе среща с народната представителка г-жа Иглика Събева. Присъствието на всички учители, без учители ЦДО, е наложително". Следва името на директора Катерина Стефанова. 

Изображение - 2579

Бележката, която не оставя твърде избор на учителите 

Веднага след срещата Иглика Събева написа в личния си профил във Фейсбук: "Днес се срещнах с колеги - учители от училищата в град Дряново. Благодаря на колегата - Галя Захариева - заместник-председател на Комисията по образованието и науката към Народното събрание на Република България, която отзивчиво прие поканата ми да участва в срещата. Считам, че срещата беше ползотворна и полезна". Какво ползотворно и полезно се е дискутирало на нея, от споделения в мрежата възторг на Иглика Събева не става ясно. Важното е, че благодари на кмета на община Дряново "за организацията и гостоприемството". А както се подразбира, той няма особени заслуги за организацията, тъй като директорката на училището се бе погрижила да осигури присъствие. "Винаги съм считала, че диалога е в основата на разрешаването на проблемите и на развитието и усъвършенстването на законодателния процес", пише още Събева в социалната мрежа. И отново не уточнява какво от споделеното от учителите ще намери място в бъдещи законопроекти в сферата на съсипаното ни от промени образование. 

Потърсен от Българското национално радио за коментар началникът на Регионалното управление на образованието Георги Маринов е казал, че в случаи като този не е редно да се изисква присъствие от учителите. Пред същата медия директорката, автор на бележката, е заявила, че "наложително не е задължително". 

автор: Емилия Димитрова 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.