Търсене

Напълно оборудвана оранжерия за канабис е разкрита в с. Яворец

Напълно оборудвана оранжерия за канабис е разкрита в с. Яворец

Снимката е предоставена от ОДМВР Габрово и въпреки лошото й качество, ясно се вижда количеството растителност, отглеждано в с. Яворец

При специализирана полицейска операция, проведена вчера, 26 юни 2019 г., на територията на с. Яворец, община Габрово, е разкрита оранжерия за канабис. Акцията е осъществена от служители от сектор “Наркотици“- ГДНП и колегите им от ОДМВР-Габрово, под ръководството на прокуратурата.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия на втория етаж в къща в селото, криминалистите открили напълно изградена и оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис, в работен режим. Помещението било „обзаведено“ със съвременна технология за отглеждането на наркотичното растение - въздуховоди, голямо количество осветителни тела, трансформатори, влагоабсорбатори, специално монтирана система за въглероден двуокис и перхидрол. В него са намерени 293 растения канабис, установени и задържани на място са трима мъже от Габрово – единият на на 42 г., другите двама на 47 г.

След 24-часовото им задържане, Районна прокуратура – Габрово е повдигнала обвинение за престъпление по чл. 354 в ал.1 от НК на 42-годишния габровец. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на Районната прокуратура.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.