„Нашите кандидати са млади и успели, постигнали много в професионалното си развитие“

Парламентарни избори 11 юли 2021 г.

Каквото и да говорим, 45-то народно събрание се превърна в трибуна за предстоящата кампания. Коалиция „БСП за България“ застава на стартовата позиция с кандидати, познати имена от листата през месец април.

Логично - партията в Габрово вече наложи в публичното пространство имената на досегашния водач Крум Дончев - специалист в областта на международния мениджмънт, логистика и транспорт, Валери Митов -  председател на Областния съвет на БСП - Габрово, собственик на фирма за организиране на събития, Станимир Стойчев - със собствен бизнес, свързан със земеделието, Диляна Митева - специалист в областта на социалните услуги и дейности и общественото здраве, Десислава Симеонова - учител по български език и география в Американския колеж във Велико Търново.

С тези имена и новото попълнение на листата с Евгени Димитров - инженер по машиностроене и уредостроене, състезател по ръгби на РК „Янтра“ Габрово, състезател и на националния отбор по ръгби на Република България през различни периоди на спортната си кариера, треньор и съдия по ръгби, Петър Коев - специалист в областта на публичната администрация, туризма и ресторантьорството, Бойка Ломбарди - с успешен собствен бизнес в сферата на маркетинга и управлението на чужди инвестиции, коалицията дава заявка за отстояване на основните тези в предизборната платформа на БСП: възстановяване на демокрацията и доверието в институциите, създаване на условия за нормални икономически взаимоотношения и финансова стабилност, преустановяване на корупционните схеми, излизане на болниците от модела на търговските дружества, защита на социално-слабите и пенсионерите, гарантиране на средства за постигане на иновативно образование и наука, един процент от брутния вътрешен продукт за развитие на българската култура.

Задълбочеността на платформата и конкретните мерки, обезпечаващи заложените цели, създават ясна представа за всеки, който непредубедено желае да направи избор за хората, които ще отстояват тази програма и ще представят областта ни в следващото народно събрание.

„БСП съществува 130 години, това означава две неща – тя е способна да се адаптира и да решава проблемите на хората. Да се гласува за БСП е отговорност“ – обърна се към изпълнената с хора зала председателят на групата на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов. Знаем, че доверие трудно се печели. Особено в напрегнатата от разнопосочни послания, кипяща от негативизъм и напрегнато очакване за промяна действителност. Но ви казваме честно: Това са нашите кандидати, млади и успели хора, постигнали много в професионалното си развитие досега, но и с поглед в бъдещето, което им принадлежи с нови предизвикателства и върхове.

 

Текстът е предоставен от пресцентъра на БСП, съгласно договор за информационно обслужване

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Малко под 14 на сто е избирателната активност в област Габрово
Политика
Мариян Костадинов гласува за силен парламент, умно управление и държава с правила
Политика
Георги Табаков гласува за европейска и модерна България
Политика
Георги Табаков: Близо е денят, когато и Габрово ще отхвърли модела шуробаджанащина
Политика
105 036 граждани в област Габрово имат право на глас днес
Политика
Окончателно: Четирите мандата в Габрово са за четири партии
Политика
Обработени са 100% от секционните протоколи в област Габрово
Политика
В Дряново избирателите засега са най-активни от всички в областта
Политика
Към 16.30 ч. в областта гласуваха 23.3% от избирателите, над 40 % бяха през април
Политика
Слави Трифонов оттегля Николай Василев, ще ревизира проекта за кабинет
Политика
Георги Табаков поздрави Ивелин Стоянов от ДБ за спечеления мандат
Политика
На сайта на ЦИК има симулатор за машинно гласуване
Политика
Първи неофициални резултати от вота в община Севлиево
Политика
ГЕРБ е втора политическа сила в Севлиево, но първа в общината
Политика
Мика Зайкова: Народът ни каза: "Работете заедно!"
Политика
„Демократична България“ може да вземе мандат от Габрово, ГЕРБ остава с един
Политика