Търсене

Най-добрите по петак и дартс отново са от Севлиево

Най-добрите по петак и дартс отново са от Севлиево

Купата на „Идеал Стандарт-Видима“ остана у дома

За поредна година Севлиево бе домакин на държавното първенство по петанк и дартс за хора с увреждания. Състезанието бе за купата на „Идеал Стандарт-Видима“.

В три последователни дни – от 27 септември до 29 септември изкуственото игрище в Боровата гора приюти любителите на петанк и дартс сред хората с двигателни проблеми. Надпреварата бе под егидата на Българската параолимпийска асоциация и се проведе със съдействието на Община Севлиево.

В турнира се състезаваха отбори от Бургас, Пловдив, Девня, Полски Тръмбеш, Севлиево и Сливен. Състезанието се проведе по швейцарската система в четири кръга, полуфинали и финали. Игра се на четири терена по два отбора. Севлиевският Спортен клуб за хора с увреждания „АЛФА" излъчи три отбора.

За полуфиналите се класираха отборите на Сливен, Девня, АЛФА 1 и АЛФА 3. Отборът на Сливен победи Девня с 9:4, а АЛФА 1 победи АЛФА 3 с 9:5. Така на финала се срещнаха отборите на Сливен и АЛФА 1 и купата на „Идеал Стандарт-Видима“ остана у дома и стана притежание на отбор АЛФА 1 в състав: Диан Илиев, Рангел Аспарухов и Илиян Киселков.

Втори се класира отборът на Сливен, трети останаха отборите на АЛФА 3 и Девня.

В турнира по дартс имаше записани 26 участници, а първото място спечели Игор Досев от Девня, следван от Ивайло Добрев от отбор АЛФА и Желю Желев от Пловдив.

Отборната купа по дартс също остана в Севлиево, притежание на спортен клуб „АЛФА".

Наградите връчиха председателя на Българска Параолимпийска Асоциация Илия Лалов и Светла Георгиева, приятел на отбора.

От клуба за хора с увреждания благодарят на Община Севлиево, българската параолимпийска асоциация и „Идеал Стандарт-Видима“ за оказаното съдействие при провеждане на първенството.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.