Търсене

Най-малките плувци на Севлиево подобриха личните си постижения в Бургас

Над 340 деца, родени през 2010-2011 г., от 53 плувни клуба премериха сили в Държавното първенство по плуване на 25-метров басейн
Малките водни спасители показаха отлична подготовка

Снимката е илюстративна

Бургас беше домакин на Държавното първенство по плуване за деца на 25-метров басейн. В надпреварата мериха сили представители на 53 плувни клуба у нас, сред които четирима състезатели на севлиевския клуб "Викинг-2008". 

По регламент всяко класиране сред първите 24 на всяка дисциплина носи точки (според постигнатия резултат) за отборното класиране и за купа „България“.

Представителите на Севлиево Яна Петкова и Момчил Баев плуваха отлично във всички свои стартове. С най-добро лично постижение Яна се класира на пето място и бе на крачка от медала в дисциплината 50 м бътерфлай. На 100 м бътерфлай Яна заслужи шесто място. Отличното й представяне се затвърди с още три успешни старта, които й донесоха девето място 100 м съчетано плуване, единайсто на 50 м свободен стил и петнайсто на 200 м свободен стил, с което стана и най-полезен състезател за отбора.

Момчил успя да подобри личните си постижения във всички свои стартове, като най-успешен бе на 50, 100 и 200 бруст, като два пъти беше единайсти и един път девети. Представянето на Момчил беше белязано от много силна конкуренция, затова е справедливо да се отчете, че местата, на които се класира, са изключително престижни и показват много добра подготовка.

Магдалена Войнова и Анна Христова достигнаха до 56-то място съответно 50 м гръб и 100 м съчетано плуване.

В комплексното отборно класиране отборът на "Викинг-2008"  се класира двайсет и осми.

Състезанието показа изключително висок ръст на постиженията и конкуренция във всяка една от дисциплините.

В края на другата седмица отборът на "Викинг 2008" пътува отново за Бургас за участие в Държавното първенство за юноши и девойки младша възраст.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!