Най-трудната ми победа, написа Никола Дипчиков след Гданск
снимка: ММА БГ

Това е най-трудната ми победа, написа в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук българският ММА боец, родом от Севлиево, Никола Дипчиков, след като се изправи срещу Мацией Рожански и го победи в ММА състезанието ACB 63, което се проведе на 1 юли в полския град Гданск. Срещата на Рожански и Дипчиков бе една от най-очакваните.

Oще в първия рунд Дипчиков започна да диктува темпото на битката, която се проведе в стойка. Българинът методично нанасяше ляв и десен в главата и торса на опонента си. Към края направи и събаряне, заради което обаче се оказа в неприятна позиция, приклещен в армбар. За щастие гонгът го извади от неудобната ситуация.

Във втория рунд отново двамата започнаха с размени в стойка, но играта премина на земя, където повече контрол имаше Рожански. След изправянето им в стойка и двамата бойци изглеждаха вече доста изморени, но продължиха с размяна на удари с ръце. В края на рунда Дипчиков отново отбеляза тейкдаун, но се оттегли от позицията си и завърши рунда в стойка, откъдето обаче беше съборен секунди преди края. И двамата завършиха рунда с аркади - следствие от неспирните удари между двамата.

В третия рунд и двамата бяха отпочинали, но Дипчиков бе съборен и попадна в неизгодна позиция, но успя да обърне нещата в своя, суийпвайки опонента си и минавайки в доминираща позиция, откъдето го обработваше с удари. Секунди преди края двамата бяха изправени, но не успяха да разменят удари.

В крайна сметка съдиите дадоха победата на Дипчиков, заради убедителното и доминиращо представяне при поредното участие в ACB. С тази си среща той убедително става любимец на феновете на организацията, както и бетонира името си като един от най-обещаващите български бойци.

"Най-трудната ми победа! Отново много благодарности ще има и пак от сърце. Треньори: Ники Добруджански, Росен и Румен Димитрови (моите братя), Петър Стоичков, Валя Демирева, Наско Суванджиев, Ангел Караиванов. Спаринг-партньори: Светлозар Савов, Георги Валентинов, Цецо Нинов, Венци Семерджиев. Моят спонсор AMERFOOT. Д-р Георги Ковачев, който ми лекува контузиите и моят масажист Ванката Иванов. Един истински и неповторим приятел - Камен Донев. Двете създания, без които не мога - моята любов Александрина и нашето момченце Ники", написа Никола Дипчиков във Фейсбук. 

източник: mma.bg

Видео от срещата можете да гледате тук 

Сребро и бронз донесоха културистите от турнира "Хеброс"
Спорт
Мелиса Халил - държавен шампион по джудо за 2021 г.
Спорт
Отличен за плувкините ни от турнира "Talent cup"
Спорт
Шест медала за севлиевските плувци от "Родопа Смолян мастърс"
Спорт
На 3 юли Севлиево посреща волейболната легенда Радостин Стойчев
Спорт
Четвърто място в щафетата "Търново ултра" за "Идеал Стандарт-Видима"
Спорт
Изключителни за пореден път севлиевските каратеки
Спорт
Илхан Халил спечели сребро в Държавния личен шампионат по джудо
Спорт
Радостин Стойчев: Спортът и изкуствата дават правилните ценности
Спорт
Богдан Николов е предложен за удостояване с орден „Стара планина“
Спорт
Пак много медали и само призови места за севлиевските каратеки
Спорт
Злато, бронз и три медала по културизъм са в Севлиево
Спорт
Още медали за "Викинг-2008", този път по водно спасяване
Спорт
Силни емоции в седмия турнир по баскетбол за купа "Стефан Тодоров"
Спорт
Ивайла Йонкова и Яна Петкова - сред най-добрите на ДЛОП в Сандански
Спорт
Лидия Криндова и Микаела Петрова - медалистки от Купа Черно море
Спорт