Наздравици за началото на 10-тата си година вдигнаха в „Делта Стар“ АД

 „Най-трудната част от успеха е да намериш някой, който да се радва за теб.” Сещам се за тази мисъл на Бети Мидлър малко след като си тръгвам от новогодишното парти на „Делта Стар“ АД. Не мога да отрека, че вечерта, с която акционерите на дружеството и целият им екип отпразнуваха началото на десетата година от основаването на фирмата, беше едно изключително съчетание от добронамереност, взаимно уважение и много настроение, естествено. Не знам как са го постигнали, но ако не познаваш хората, няма да разбереш кой е шеф и кой работник. И ако не слушаш поздравленията в началото, разбира се. Та си давам сметка, че точно онова потупване по рамото за благодарност, което в „Делта Стар“ АД не е метафора, а отношение към хората, е една от причините фирмата да навлезе с своята юбилейна година със самочувствие и амбиции, напълно постижими и реални, оформени на база опита, но и с голяма грижа към хората.

„2016-та беше една от най-силните ни години“, каза в началото изпълнителният директор Емилиян Маринов, като не пропусна да подчертае, че това нито е случайно, нито временно. И, представяте ли си, извини се на хората, че новогодишното им парти е месец след настъпването на Новата година, защото когато всички са празнували, в „Делта Стар“ са работили. Част от екипите на дружеството са били на работа до 30 декември и започнали наново веднага след като замлъкнали фойерверките.

„Колкото и да сме удовлетворени от постигнатото през миналата година, сме наясно, че новата 2017-та никак няма да е лека“, каза на хората си и председателят на Съвета на директорите Станислав Боев, като очерта основните проблеми пред дружеството и предизвикателствата, които стоят както пред ръководния състав, така и пред всички от семейството на „Делта Стар“ АД. А на първо място продължава да е изключително актуален проблемът с осигуряването на работна ръка.

Няма таван на доходите в "Делта Стар" АД

Боев бе искрен с хората си – проектите, които от „Делта Стар“ АД изпълняват извън Севлиево са свързани с работа на екипите далеч от дома. „А вие вече сте изморени от това“, не скри той. И сподели своя умерен оптимизъм за 2017-та, но и не скри неудовлетвореността си от работата на институциите у нас.

Тъй като вечерта бе по-скоро празнична обаче, и тъй като Боев е доказал, че за него отношението към хората е по-важно от всичко останало в бизнеса, каза лично „Наздраве“ на всеки от екипа и благодари лично на всеки.  

И пак ще се върна на онази мисъл, че най-трудната част от успеха е да намериш някой, който да се радва за теб. Аз мисля, че в „Делта Стар“ АД са постигнали онази близост, основана на доверието, която ги кара да се усещат като едно цяло. Разбира се, не летя в облаците и си давам сметка, че и там има проблеми, че сигурно от време навреме се карат, спорят, надскачат. Нямаше да е истинско, ако не беше така. Защото колкото и работниците  да са доволни от успеха на шефовете, те все пак са изпълнители, а това понякога създава напрежение. Но кажете, колко са онези работодатели, които на новогодишното си парти казват: „Тази година ще вдигнем заплатите“. Дано са повече.

"Делта Стар" АД разширява дейността си, търси персонал

А 2017-та е знакова за „Делта Стар“ АД. Фирмата навлиза в десетата година от създаването си, която ще бъде отбелязана в средата на годината. А десет години нито са малко, нито са много. Но достатъчно, за да е ясно, че на картата на бизнес климата в Севлиево името на „Делта Стар“ АД е с големи букви. Защото каквото и да говорим, когато стане дума за енергетика, много хора в България, които разбират от това, се сещат за „Делта Стар“ АД в Севлиево. А това наистина е успех.   

 

автор: Емилия Димитрова

  

  

Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Предварително попълнените декларации за доходите - в сайта на НАП от 10 март
Бизнес
"Севлиево 21 век" - жив организъм, който мисли и работи динамично
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес