Не е почтено да се подвеждат хората от официалната страница на Общината

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Богомил Петков: "Не е честно да се дават напразни надежди с лъжливи заглавия, за да се печели електорат. Жалко е, че кметът Иван Иванов пропусна златната първа възможност на така наречената Програмата за саниране, когато пари имаще много, а той успя да санира за цял мандат само 9 блока"

„ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ЩЕ САНИРА ОЩЕ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ” – това заглавие се появи на 2 октомври т.г. на официалната страница на Община Севлиево. Категорично заявявам, че заглавието е подвеждащо и не отговаря на истината. Защото Община Севлиево още не е кандидатствала за тези пари” – така реагира независимият кандидат за кмет Богомил Петков на тиражираната новина от Общината, че Севлиево продължава да санира жилищни сгради с отпуснатите по Оперативна програма „Региони в растеж” 14,5 млн. лв.

Тези пари са за 28 български общини. Всяка от тях ще трябва да кандидатства за част от сумата с проекти на конкурсен принцип. Процедурата за кандидатстване обаче още не е открита, защото в момента тече обществено обсъждане за насоките за кандидатстване.

Очевидно е, че 14.5 млн. лв. са крайно недостатъчни, защото ако и 28-те общини, които могат да подават до три проекта с максимална стойност 1,5 млн на проект, решат да го направят, ще са необходими поне 126 млн. лв. Така, че тази процедура е за „зарибяване” на избиратели” – обясни Богомил Петков.

Изобщо не се знае дали Общината ще представи качествени проекти и дали ще бъде класиран някой от тях. В момента са публикувани Насоки за Обществено обсъждане на процедурата, която е вероятно да претърпи и промяна, в следствие на получените коментари. Инвестицията ще е за обществени и жилищни сгради, така че не е сигурно дали някоя жилищна изобщо ще може да се санира. А и да може, и при най-добър резултатат, те ще стигнат за максимум една, две сгради.

Елементарна сметка показва, че дори поравно да се разпределят 14,5 млн на 28 общини това прави по около 500 хил. лв. за община. 

Затова смятам, че не е честно да се дават напразни надежди с лъжливи заглавия, за да се печели електорат. Жалко е, че кметът Иван Иванов пропусна златната първа възможност на Националната Програмата за саниране, когато пари имаще много, а той успя да санира за цял мандат само 9 блока. Още в началото на старта на Програмата, на 25 февруари 2015 г., организирах среща в Севлиево с присъствието на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областния управител на Габрово Николай Сираков, кмета д-р Иван Иванов, изп. директор на Камарата на строителите в България инж. Иван Бойков, председателите на областните представителства на Камарата в Габрово, Търговище, Разград, Шумен, Кюстендил, Ловеч, Велико Търново и др.

Среща за разяснение на Националната Програма за енергийна ефективност, 25 февруари 2015 г., отляво надясно: инж. Иван Бойков, Николай Сираков, Богомил Петков, Николай Нанков, Иван Иванов

Исках да помогна да сме преди всички информационно и да успеем като град да се възползваме максимално от Програмата. Припомням също, че Севлиево беше първия град, заедно с Благоевград, в който започна санирането. За сравнение - при този равен старт, в Благоевград санираните блокове са 143, а в Севлиево – само 9. Градове по-малки от нас имат санирани, съответно: Гоце Делчев - 26 блока, Дупница – 23 блока, Асеновград – 28 блока, Карлово – 25 блока, Димитровград – 26 блока, а съседния град Габрово – 37 санирани блока… Мисля, че цифрите са красноречиви.

Предизборен щаб на Богомил Петков

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

 

Постоянните комисии - нагласени и без шанс за промени
Политика
Групата на "Ние, гражданите" в Общинския съвет ще е с ново име
Политика
Кметът назначи новите кметските наместници, сред тях има и стари
Политика
Любен Майсторски напусна Общинския съвет, става наместник в с. Столът
Политика
ГЕРБ спечели в Габрово и Севлиево заради ниската активност, но бавно губи областта
Политика
Красимира Йорданова връчи символа на местната власт на Иван Иванов
Политика
Рокади в състава на Общинския съвет преди клетвата
Политика
Новоизбраните кметове и съветници ще положат клетва на 11 ноември
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика
Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика
Новоизбраните кметове и съветници се заклеха
Политика
Още трима общински съветници се заклеха
Политика
АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
ГЕРБ и ДПС са на път да превземат Общинския съвет
Политика
Здравка Лалева е председател на ОбС. Избор нямаше, имаше гласуване
Политика
Само "Граждани за Севлиево" нямат председател на комисия в Общинския съвет
Политика