Търсене
Ротари клуб Севлиево отбеляза 20 години от създаването си

Не към миналите, а към идващите години гледат ротарианците в Севлиево

Не към миналите, а към идващите години гледат ротарианците в Севлиево

Мариян Хаджийски, създателят на Ротари клуб в Севлиево (чартър президента на клуба на езика на Ротари) разряза първи празничната торта, снимка: Ротари клуб Севлиево

Кулуминацията в честването на 20 години от създаването на Ротери клуб в Севлиево бе празничната благотворителна вечер, която бе под надслов „20 години заедно в полза на хората“. За нея в Севлиево дойдоха ротарианци от цялата страна, представители на бизнеса, образованието и културата, съмишленици и почитатели на клуба, споделят от организацията. Изображение - 10612Плакет с мотото "Служи, за да променяш животи" получиха севлиевските ротарианци в лицето на своя президент Михаил Йонков, снимка: Ротари клуб Севлиево  

Към всички тях президентът на клуба Михаил Йонков отправи приветствие и благодарности, но с уговорката, че на юбилейната вечер няма да има обзор на приноса на Ротари към живота на хората в града и общината, а ще насочи поглед към бъдещите проекти на клуба.

За тази ротарианска година от клуба работят по проект за оборудване за филиала на „Спешна помощ“ в Севлиево и изграждане на класна стая на открито „Green point” в двора на Професионалната гимназия по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров“. Средства за реализацията на инициативите по традиция се събират на благотворителен търг, какъвто се проведе и на празничната вечер. 

За търга бяха безвъзмездно предоставени творби на деца и младежи от школите по изобразително изкуство в града, знакови за града фотографии на Стойо Цонев и Минчо Тодоров, платна на Николай Панайотов, Симеон Спиридонов, Васко Василев и Христина Ганчева. Подкрепа за каузите на Ротари дадоха бизнес сдружение „Севлиево 21 век“ и „Идеал Стандарт-Видима". 

Дистрикт гуверньор Борислав Къдреков връчи на президента на клуба Михаил Йонков плакет от името на Ротари-България по случай юбилея на клуба. Плакетът е със знака на настоящата ротарианска година, чието мото е „Служи, за да променяш животи“.

Изображение - 1061120 години в служба на обществото, снимка: Ротари клуб Севлиево  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022