Не ме интересуват постове, ще бъда кмет без един лев заплата
Отляво надясно: Дамян Петров, Никола Гърков, Богомил Петков, Евгени Генов, Поля Косева

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Аз не отивам в Общината, защото ме интересуват постове. Имам достатъчно. Искам да спечеля тези избори, за да свърша работа. А докато я върша, няма да получавам един лев заплата. Това обещавам на вас, които първи ме подкрепихте, а чрез вас на всички севлиевци. Цялата ми заплата, за целия мандат, ще бъде дарена за довършването на храм „Св. Петка“, чийто градеж съм започнал от основите, за детски център и дом за стари хора. 

Това обещание даде независимият кандидат за кмет на община Севлиево Богомил Петков на 1 октомври вечерта, при откриването на своята предизобрна кампания. Пред препълнен салон в една от залите на хотел "Инканто", съграден от Петков, той не успя да скрие нищо от емоцията, която очевидно съпътства вътрешната му битка до вземане на решението да поиска доверието на избирателите.

"Боли ме. Не се чувствам комфортно да живея в град с толкова силен бизнес, а да вървя по тротоари, които трудно биха се нарекли тротоари, обрасли с трева, на места дори опасни. Аз ще променя това", врече се Богомил Петков. За да удостовери разочарованието си той пусна запис, направен с телефон същата сутрин по маршрута, по който стига от дома си до работа - от ул. "Гочо Москов", по ул. "Опълченска", през ул. "Верещагин" и "Никола Петков". Кадрите говореха повече от преразказа, който би могъл да се направи - трева прорасла между тротоарните плочи, на места, стигаща до метър височина, натрошени плочи, на места пръст вместо тротоар, а ремонтирани преди месеци нови тротоари тук-там приличат на руини.

Ще променя това. Ако вие ми гласувате доверие, ще се случи. Знам и имам самочувствието да го направя. Този град ще бъде чист, приветлив и съвременен, в който спокойно ще се ходи по улиците, ще бъде чисто и приятно, а аз ще се радвам да виждам усмихнати хора. Когато това стане, младите сами ще се замислят дали да ходят в другите градове или да си останат у дома. 

Редом с ангажимента за чист и приветлив град и дадената дума, че се отказва от кметска заплата, Богомил Петков обеща пълно решаване на водния проблем в общината, като заяви, че може и знае как.

Ще кажете, че това е популизъм. Не е. Проблемът е много лесно решим. Имам експертизата, от шест месеца работя по въпроса. Двайсет и трима инженери от цяла България поканих в Севлиево, на три различни групи се разделиха и направиха три различни експертизи. Оказа се, че трите работни групи стигнаха до един извод. Толкова е просто, че чак ме е яд, че през всичките години сме искали да строим яз. „Мокра Бяла“, а не е било нужно. Имали сме достатъно вода в пречиствателната станция в с. Стоките. Няма да издавам как ще го направя, ще кажа само две цифри, а който смята добре, ще разбере, че може да стане.

Само по източния водопровод, който захранва 4 хил. потребители, включително габровските села Драгановци и Яворед, са необходими 7 л/сек. По този водопровод, за да стигнат 7 л/сек до нашите села, горе от Стоките се подават 140 л/сек. Оказва се, че 133 л/сек. отиват в земята. Забележете, това е пречистена вода. Сметките показват, че тази вода, която земята попива, струва 700 хил. лв. на месец. Разбирате ли за какво говоря - 700 хил. лв. всеки месец в земята. Питам аз, кой нормален бизнесмен, може да хвърля всеки месец 700 хл. лв. Елементарното решение е да вземе кредит, който ще върне със спестените пари от загуби. С парите, с които строи г-н Иванов, по 1 млн. лв. на километър водопрвод, аз в моя мандат ще реша напълно проблема с водата.

Ако държавата застане срещу мен? Имам вариант. Ще осигуря финансиране от европейска банка с лихва под 1 %. Не приказвам празни приказки. Разработили сме различни варианти и знам, че ще имам пречки това да се случи, но ако държавата не помогне, има и други възможности. Още повече, че след много усилия на много хора сме едно ВиК с Габрово и не виждам аргумент да не се дадат пари на общото ВиК , за да се реши проблема с водоснабдяването на Севлиево.

Членовете на Инициативния комитет за издигане кандидатурата на Богомил Петков за кмет на община Севлиево декларираха защо той получава подкрепата им. 

Поля Косева: "Подкрепям Богомил Петков за кмет на община Севлиево с ясното съзнание, че заставам зад един изключително добър и успешен професионалист, доказал се в своята работа. Той е познат на обществото, започнал е от нулата, развивал се е в годините, за да достигне днес успехите, които му носят удовлетворение. Богомил Петков не се крие зад лесни обещания и голи фрази, а следва ясни цели. Той е човек с изключително рационално мислене, който знае какво цели и какво иска да постигне. Отдаден е на града, обича Севлиево, щастлив е с едно прекрасно семейство, което го подкрепя и се радвам, че заставам зад него, а всички заедно разчитаме на него за по-доброто бъдеще на община Севлиево.

Евгени Генов: "Подкрепям Богомил Петков за кмет на община Севлиево, защото е доказал се във времето добър ръководител, лоялен работодател и човек, който може да съчувства на чуждата болка. В негово лице виждам съмишленик, който не щади лични сили и средства да подпомага хора в неравностойно положение, млади таланти, дава средства за реставриране и строителство на обекти. Тук е момента да му благодаря за огромната подкрепа, която ми оказва за децата, за които се грижа (Евгени Генов се грижи бащински за две момчета от Дома за деца в Севлиево и не позволи децата да отидат в друг дом след закриване на заведението) и му пожелавам на 27 октомври да се поздравим с успех. 

Дамян Петров: Подкрепям Богомил Петров, защото многократно съм свидетел как подпомага изкуството и културата в Севлиево и вярвам, че има възможностите и че ще продължи да бъде толкова всеотдаен, що се отнася до културта в нашия град.

Дамян Петров (изправения), до него Никола Гърков и Богомил Петков

Никола Гърков: За Богомил мога да говоря много. Ако става въпрос за бизнес, мога да започна оттам, че се запознахме в едно малко магазинче срещу днешния Империал. Вижте докъде стигна. Той има страхотен хъс. Каквото е решил да направи, търси начини и то се случва.  Без много обещания, просто го прави. Ако ме питате защо Богомил трябва да бъде следващия кмет на Севлиево, ще отговоря така: защото е различен.  Богомил е лицето на промяната, той е лицето на бизнеса. Сам създаде своя бизнес от нулата и го развива успешно вече трийсет години. Вярвам, че и като кмет на община Севлиево ще направи същото - ще гради, надгражда, в един момент няма да му е достатъчно и ще търси още и още. 

Откриването на предизборната кампания на Богомил Петков премина в една изцяло работна атмосфера - присъстващите задаваха конкретни въпроси и чуха конкретни решения от кандидата. Нито за миг той не се замисли какво да отговори. Имаше готови решения за по-добра инфраструктура, за общинската болница, за съживяването на културния живот, за възможностите пред младите и безобразното паркиране в Севлиево, но и за повече прозрачност в работата на общинската администрация, провеждането на обществените поръчки и сключването на договори с изпълнители и доставчици на услуги. 

Богомил Петков получи подкрепата на Коалиция БСП за България (АБВ, Движение 21 и Партия на зелените) и партия "Воля".

Текст: "Севлиево онлайн", съгласно договор 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 

 

 

 

 

 

 

  

 

Кметът назначи новите кметските наместници, сред тях има и стари
Политика
Любен Майсторски напусна Общинския съвет, става наместник в с. Столът
Политика
ГЕРБ и ДПС са на път да превземат Общинския съвет
Политика
ГЕРБ спечели в Габрово и Севлиево заради ниската активност, но бавно губи областта
Политика
Още трима общински съветници се заклеха
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика
Групата на "Ние, гражданите" в Общинския съвет ще е с ново име
Политика
Здравка Лалева е председател на ОбС. Избор нямаше, имаше гласуване
Политика
Новоизбраните кметове и съветници се заклеха
Политика
Красимира Йорданова връчи символа на местната власт на Иван Иванов
Политика
АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
Постоянните комисии - нагласени и без шанс за промени
Политика
Новоизбраните кметове и съветници ще положат клетва на 11 ноември
Политика
Само "Граждани за Севлиево" нямат председател на комисия в Общинския съвет
Политика
Рокади в състава на Общинския съвет преди клетвата
Политика
Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика