Търсене

Нестинари от Лудогорието, Капанският ансамбъл и Петя Панева стават част от фестивалната програма на "Семе българско"

Севлиево онлайн е медиен партньор на юбилейното издание на фестивала "Семе българско"
Нестинари от Лудогорието, Капанският ансамбъл и Петя Панева стават част от фестивалната програма на

Десетото юбилейно издание на националния фестивал „Семе българско” обещава вълнуващи преживявания за своите посетители. На фестивалната сцена тази година гостите ще видят нестинари от Лудогорието, може да притропват в ритмите на Капанския ансамбъл и без съмнение да настъхнат от гласа на Петя Панева.

Всичко това е само част от богатата музикална програма, която са подготвили организаторите – Община Севлиево и фондация „ОТ БГ” на 27 и 28 април т.г. 

Ето изявите на сцената на фестивала по дни и часове. 

На 27 април, в 11.00 ч., веднага след официалното откриване на фестивала, по традиция първото хоро ще поведат танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Развитие”. 

След тях през целия ден на сцената ще се изявяват танцови състави и певчески групи, представители на местни и гостуващи читалища, младите таланти от вокална формация "Upstreem Voices" и танцьорите от Фолклорна танцова формация „Боженци”.

В 19.10 часа, непосредствено след традиционната благотворителна томбола, гостите на фестивала ще посрещнат световноизвестната акордеонистка Вероника Тодорова и ще се потопят в неповторимата омая на нейното концертно изпълнение „С България в сърцето“.

Финалът на първата фестивална вечер е запазен на нестинари от Лудогорието, които ще поканят публиката да прекрачи прага на тяхното огнено тайнство. Участието им е планирано за 20.30 ч.

В неделя, в 10.00 ч., за най-нетърпеливите ще засвирят музикантите от оркестър „Севлиево”, а след тях са изпълненията на Детски фолклорен ансамбъл „Габровче”.

Отново в неделя, на сцената ще излязат десетки талантливи деца от Севлиево – музикални, певчески и танцови състави от местните детски градини и училища.

В 13.00 ч. сцената ще приеме професионалните танцьори, музиканти и певци от Капанския ансамбъл - Разград, които ще представят характерни и ярки произведения от капанския етнорегион, а след тях публиката ще посрещне трио „Звън”.

Музиката, песните и танците ще продължат през целия неделен ден, за да отбележим кулминацията на фестивалното настроение с приказното изпълнение на Гласът на България за 2021 година – ангелогласната Петя Панева и клавирния музикант Митко Денев.

Нека бъдем заедно на 27 и 28 април в Севлиево, където всичко - от кълна до върха, ще е все българско, призовават организаторите на фестивала. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!