Търсене

"Ние, гражданите" издига Светла Георгиева за кмет на Севлиево

"Ние, гражданите" издига Светла Георгиева за кмет на С

В 9.00 ч. тази сутрин сдружението "Граждани за Севлиево" внесе документи за регистрация в Общинската избирателна комисия с името "Ние, гражданите"

от Емилия Димитрова 

Днес в Общинската избирателна комисия документи за регистрация внесе неправителствената организация "Граждани за Севлиево". Сдружението се регистрира за участие в изборите с името "Ние, гражданите" - национална коалиция, регистрирана в ЦИК, под чието име севлиевското гражданско сдружение ще издигне свой кандидат за кмет и ще регистрира листа за общински съветници.

"Ние, гражданите" издига за кандидат за кмет на община Севлиево Светла Георгиева. "Тя е един достоен човек и с помощта на такива като мен ще работи всеотдайно и постоянно за решаване на проблемите в общината", заявява днес в интервю за вестник "Седмицата" председателят на сдружението Боян Ботев.

Изображение - 2893 Самият Ботев, който неведнъж е казвал, че няма политически амбиции, все още не е решил дали ще се кандидатира за общинския съветник. В същото интервю той споделя: "Продължавам да нямам политически амбиции, но смятам, че гражданите трябва да имат представители в местната власт. През последните читири години следя отблизо и много внимателно всичко, което се случва в Общинския съвет. И виждам едно пълно бездушие. Кметът предлага, всички гласуват „за“. Няма опозиция, няма обсъждане, никаква реакция на предложенията от кмета, никой не го репликира, никой не го пита нищо, с много малки изключения. Всички казват „да, добре“. На всичко. Дори онези, които преди четири години заявяваха : „Ние ще сменим кмета“, „Ние ще променим Севлиево“, днес излизат с нови кожуси – като вълка, който си мени козината, и пак ще обещаят на гражданите, че ще работят за тях. Да, но четири години не работиха. Аз в този Общински съвет не видях алтернатива и опозиция. Видях един колектив, който работи в екип. Сини, бели, червени, те работят заедно, като една машина. Няма ГЕРБ, БСП, ДПС, няма нищо. А колективна отговорност няма и това всеки знае".

Листата на "Ние, граждани" за общински съветници е отворена, а окончателната й визия ще стане ясна след 17 септември т.г., за когато от сдружение "Граждани за Севлиево" канят всички, на които не им е безразлично бъдещето на Севлиево и общината на среща-разговор в читалище "Развитие" от 18.00 часа. На нея председателят на организацията Боян Ботев очаква да чуе идеи, предложения и мнения от гражданите, които да залегнат в бъдещата програма на гражданската организация. 

Досега за кмет на община Севлиево има четири кандидатури - на сегашния кмет Иван Иванов (ГЕРБ), Богомил Петков, издигнат от инициативен комитет, Георгиева, издигната от "Ние, гражданите" и Росен Цветков, кандидат на Национален фронт за спасение на България (НФСБ), чиято номинация бе оповестена, но все още не се е регистрирал. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.