"Ние, гражданите" издига Светла Георгиева за кмет на Севлиево
В 9.00 ч. тази сутрин сдружението "Граждани за Севлиево" внесе документи за регистрация в Общинската избирателна комисия с името "Ние, гражданите"

от Емилия Димитрова 

Днес в Общинската избирателна комисия документи за регистрация внесе неправителствената организация "Граждани за Севлиево". Сдружението се регистрира за участие в изборите с името "Ние, гражданите" - национална коалиция, регистрирана в ЦИК, под чието име севлиевското гражданско сдружение ще издигне свой кандидат за кмет и ще регистрира листа за общински съветници.

"Ние, гражданите" издига за кандидат за кмет на община Севлиево Светла Георгиева. "Тя е един достоен човек и с помощта на такива като мен ще работи всеотдайно и постоянно за решаване на проблемите в общината", заявява днес в интервю за вестник "Седмицата" председателят на сдружението Боян Ботев.

Самият Ботев, който неведнъж е казвал, че няма политически амбиции, все още не е решил дали ще се кандидатира за общинския съветник. В същото интервю той споделя: "Продължавам да нямам политически амбиции, но смятам, че гражданите трябва да имат представители в местната власт. През последните читири години следя отблизо и много внимателно всичко, което се случва в Общинския съвет. И виждам едно пълно бездушие. Кметът предлага, всички гласуват „за“. Няма опозиция, няма обсъждане, никаква реакция на предложенията от кмета, никой не го репликира, никой не го пита нищо, с много малки изключения. Всички казват „да, добре“. На всичко. Дори онези, които преди четири години заявяваха : „Ние ще сменим кмета“, „Ние ще променим Севлиево“, днес излизат с нови кожуси – като вълка, който си мени козината, и пак ще обещаят на гражданите, че ще работят за тях. Да, но четири години не работиха. Аз в този Общински съвет не видях алтернатива и опозиция. Видях един колектив, който работи в екип. Сини, бели, червени, те работят заедно, като една машина. Няма ГЕРБ, БСП, ДПС, няма нищо. А колективна отговорност няма и това всеки знае".

Листата на "Ние, граждани" за общински съветници е отворена, а окончателната й визия ще стане ясна след 17 септември т.г., за когато от сдружение "Граждани за Севлиево" канят всички, на които не им е безразлично бъдещето на Севлиево и общината на среща-разговор в читалище "Развитие" от 18.00 часа. На нея председателят на организацията Боян Ботев очаква да чуе идеи, предложения и мнения от гражданите, които да залегнат в бъдещата програма на гражданската организация. 

Досега за кмет на община Севлиево има четири кандидатури - на сегашния кмет Иван Иванов (ГЕРБ), Богомил Петков, издигнат от инициативен комитет, Георгиева, издигната от "Ние, гражданите" и Росен Цветков, кандидат на Национален фронт за спасение на България (НФСБ), чиято номинация бе оповестена, но все още не се е регистрирал. 

 

ОИК Севлиево показа как ще изглеждат бюлетините за 27 октомври
Политика
Боян Ботев: „За мен няма значение на кое място съм в листата“
Политика
Общинският съвет бе „мокър печат“ за решенията на кмета, нужна е промяна
Политика
Стига фалшиви новини, няма да закривам болницата
Политика
Още 5 партии в подкрепа на независимия кандидат за кмет Богомил Петков
Политика
Недьо Тинчев – мъжът, който иска да промени с. Батошево
Политика
Община Севлиево е санкционирана заради нагласени обществени поръчки
Политика
Коалиция БСП за България откри предизборната си кампания
Политика
Промяната идва от гражданите, вярвам в гражданското общество
Политика
Как за един мандат бе убит малкият и среден бизнес в Севлиево
Политика
Не е почтено да се подвеждат хората от официалната страница на Общината
Политика
Силна съм в областта на образованието, там ще бъда полезна
Политика
При забравените, или колко струва една добра дума?
Политика
Ще правим каквото трябва, рано или късно ще се случи, каквото целим
Политика
Коалиция БСП за България открива предизборната си кампания на 7 октомври
Политика
Не е достатъчно да слушаме какво ни казват хората, трябва да ги чуем
Политика