Търсене

Никол Иванова - новата Златна Рибка на Севлиево

Никол Иванова - новата Златна Рибка на Севлиево

С най-добри лични постижения на 50-метровата дистанция във всички плувни стилове - гръб, бруст, бътерфлай и кроул, Никол Иванова спечели два златни и два бронзови медала в индивидуалните дисциплини на Осмия турнир по плуване „Русалка”, чийто домакин бе Стара Загора. 

Макар и с нарушена подготовка през последната година талантливата състезателка даде категорична заявка за бъдещи спортни успехи. Отличните резултати в стиловете гръб и бътерфлай я направиха носител на специалната награда за най-добра плувкиня в нейната възрастова група (родени през 2012 г.). Тя получи плакет и комплект плувна екипировка от фирма за спортна екипировка. 

В същата възрастова група при момчетата стартира Йоан Иванчев. Той плува с много голямо желание в четирите плувни стила, като на 50 м бруст бе съвсем близо до медалите. Показания отличен резултат го класира на престижното четвърто място в класирането.

Суперлативи за отличните стартове и на Яна Петкова (род. 2010 г.). Състезателката доказа, че е сред най-силните бътерфлайсистки в страната в своята възрастова група. В старта на 100 м бътерфлай Яна подобри значително своя най-добър личен резултат в дисциплината, спечели сребърен медал и скъси чувствително разликата от лидерката Мария Павлова. В старта на 100 м св. стил тя спечели бронзов медал и показа резултата от всестранната си плувна подготовка.

Изображение - 9068

Според треньорите Павлина Станчева и Боян Ботев състезанието се е отразило много положително в мотивационно отношение за състезатели и треньори. Предстоят много усърдни тренировки в подготовката за достойно представяне и в следващите състезания от спортния календар на БФПС за 2021 год.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.