Никол Иванова завоюва бронз от турнира „Замората“
Състезателите на "Викинг-2008", представили Севлиево в турнира

След упорити тренировки състезателката на спортен клуб по плуване „Викинг-2008-Севлиево“ Никол Иванова спечели първия си медал от състезание с ранга на международния турнир „Замората“. Никол спечели бронзов медал в дисциплина 50 м бътерфлай, а в стартовете на 50 м св. стил, гръб и бруст се класира на четвърто място.

Турнирът, чието тазгодишно издание е двайсет и второ, се проведе на 31 октомври и 1 ноември на 50-метровия покрит басейн в столичния комплекс „Спартак“. Той беше открит от Петър Стойчев – многократен носител на Световната купа по плувен маратон.

В надпреварата участваха 365 състезатели от 28 плувни клуба, разделени в пет възрастови групи. Севлиевският плувен клуб „Викинг2008 “ представиха 9 момичета и 2 момчета.

Другата ни представителка в групата на Никол Хелена Йонкова плува най-добре в дисциплината 50 м св.стил, в която се класира на 15-то място.

В групата на родените 2008 - 2009 г. при момичетата Севлиево бе представен от Ивайла Йонкова (род. 2009 г.) и Лилия Криндова. Много силно бе участието на Ивайла Йонкова, която се утвърди като една от най-добрите гърбистки в страната. В стартовете си на 50, 100 и 200 м гръб бе най-бърза от набор 2009 г. и се класира съответно на 5-то, 4-то и 6-то място в групата.

Лилия плува отлично в дисциплината 100 м св.стил и заслужено се нареди на 8-мо място в класирането.

Иван Пенчев (род. 2009 г.) плува в същата възрастова група при момчетата. Той се представи най-добре в дисциплината 50 м гръб, в която се класира на 19-то място.

В групата на родените 2010/2011 год. Яна Петкова този път не успя да спечели медал, но показа много стабилни и стойностни резултати с престижно класиране в старта си на 50 м бътерфлай, като завърши с четвърто време, а на 100 м гръб и 100 м св.стил. заслужено зае 5-то място. Магдалена Войнова успя да се класира на 12-то място в дисциплината 50 м бътерфлай, а съотборничката и Виктория Иванова бе най-успешна в старта си на 50 м св. стил и заслужи 16-то място в класирането.

Много добро участие записа дебютантката в състезание от такъв ранг Анна Христова, която се класира на 29-то място в дисциплината 100 м св. стил. При момчетата успешно се състезава Момчил Баев, който в стартовете на 50 и 100 м бруст заслужи съответно 8-мо и 7-мо място.

Състезанието показа много висок ръст на резултатите, особено при най-малките плувци и все по-голяма конкуренция в отделните възрастови групи. Според треньорите Павлина Станчева и Боян Ботев все по трудно в бъдеще ще се печелят медали на състезания от такъв ранг. Затова в севлиевския клуб по плуване смятат, че трябва да се привлекат пет- и шестгодишни деца за системни занимания по плуване, от които да бъдат селектирани бъдещи състезатели.

 

Бронз за Боян Ботев на ултра крос триатлона в Приморско
Спорт
Плувците ни записаха отлично представяне на турнира "Русалка"
Спорт
Никола Дипчиков получи наградата на „Boec.BG“
Спорт
Два пъти сребро за Яна Петкова от турнира Burgas Swimming Open 2020
Спорт
Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Три медала завоюва плувкинята Яна Петкова на турнира „Talent cup“
Спорт
След дълга спортна „ваканция“ по принуда, успехи за плувците
Спорт
Сребърен медал завоюва Николай Дамянов на Държавния шампионат
Спорт
ПГМЕТ провокира бащи и синове за спортна битка
Спорт
Ивайла Йонкова и Яна Петкова спечелиха три медала от турнира "Гладиатор"
Спорт
Никол Иванова завоюва бронз от турнира „Замората“
Спорт
Цветомира Стефанова завоюва бронз на Държавния шампионат по свободна борба
Спорт
С 11 медала за Севлиево завършиха състезанията по карате Шинкиокушин в Шумен
Спорт
14 медала от три турнира отвоюваха джудистите на „Раковски“ – Севлиево
Спорт
Четирима джудисти донесоха четири медала от турнир за деца
Спорт
Сенсей Тотев към каратеките: "Благодаря ви, деца! Гордея се с вас!"
Спорт