Никол Иванова завоюва бронз от турнира „Замората“
Състезателите на "Викинг-2008", представили Севлиево в турнира

След упорити тренировки състезателката на спортен клуб по плуване „Викинг-2008-Севлиево“ Никол Иванова спечели първия си медал от състезание с ранга на международния турнир „Замората“. Никол спечели бронзов медал в дисциплина 50 м бътерфлай, а в стартовете на 50 м св. стил, гръб и бруст се класира на четвърто място.

Турнирът, чието тазгодишно издание е двайсет и второ, се проведе на 31 октомври и 1 ноември на 50-метровия покрит басейн в столичния комплекс „Спартак“. Той беше открит от Петър Стойчев – многократен носител на Световната купа по плувен маратон.

В надпреварата участваха 365 състезатели от 28 плувни клуба, разделени в пет възрастови групи. Севлиевският плувен клуб „Викинг2008 “ представиха 9 момичета и 2 момчета.

Другата ни представителка в групата на Никол Хелена Йонкова плува най-добре в дисциплината 50 м св.стил, в която се класира на 15-то място.

В групата на родените 2008 - 2009 г. при момичетата Севлиево бе представен от Ивайла Йонкова (род. 2009 г.) и Лилия Криндова. Много силно бе участието на Ивайла Йонкова, която се утвърди като една от най-добрите гърбистки в страната. В стартовете си на 50, 100 и 200 м гръб бе най-бърза от набор 2009 г. и се класира съответно на 5-то, 4-то и 6-то място в групата.

Лилия плува отлично в дисциплината 100 м св.стил и заслужено се нареди на 8-мо място в класирането.

Иван Пенчев (род. 2009 г.) плува в същата възрастова група при момчетата. Той се представи най-добре в дисциплината 50 м гръб, в която се класира на 19-то място.

В групата на родените 2010/2011 год. Яна Петкова този път не успя да спечели медал, но показа много стабилни и стойностни резултати с престижно класиране в старта си на 50 м бътерфлай, като завърши с четвърто време, а на 100 м гръб и 100 м св.стил. заслужено зае 5-то място. Магдалена Войнова успя да се класира на 12-то място в дисциплината 50 м бътерфлай, а съотборничката и Виктория Иванова бе най-успешна в старта си на 50 м св. стил и заслужи 16-то място в класирането.

Много добро участие записа дебютантката в състезание от такъв ранг Анна Христова, която се класира на 29-то място в дисциплината 100 м св. стил. При момчетата успешно се състезава Момчил Баев, който в стартовете на 50 и 100 м бруст заслужи съответно 8-мо и 7-мо място.

Състезанието показа много висок ръст на резултатите, особено при най-малките плувци и все по-голяма конкуренция в отделните възрастови групи. Според треньорите Павлина Станчева и Боян Ботев все по трудно в бъдеще ще се печелят медали на състезания от такъв ранг. Затова в севлиевския клуб по плуване смятат, че трябва да се привлекат пет- и шестгодишни деца за системни занимания по плуване, от които да бъдат селектирани бъдещи състезатели.

 

Отличен за плувкините ни от турнира "Talent cup"
Спорт
Ивайла Йонкова завоюва три медала от SHARKS SWIMMING CUP
Спорт
Никол Иванова - новата Златна Рибка на Севлиево
Спорт
Ивайла Йонкова и Яна Петкова спечелиха три медала от турнира "Гладиатор"
Спорт
Илхан Халил спечели сребро в Държавния личен шампионат по джудо
Спорт
Пак много медали и само призови места за севлиевските каратеки
Спорт
Четвърто място в щафетата "Търново ултра" за "Идеал Стандарт-Видима"
Спорт
Мелиса Халил - държавен шампион по джудо за 2021 г.
Спорт
Злато, бронз и три медала по културизъм са в Севлиево
Спорт
Цветомира Стефанова завоюва бронз на Държавния шампионат по свободна борба
Спорт
Силни емоции в седмия турнир по баскетбол за купа "Стефан Тодоров"
Спорт
Сребро и бронз донесоха културистите от турнира "Хеброс"
Спорт
Още медали за "Викинг-2008", този път по водно спасяване
Спорт
Бронз за Хана Халил от Държавния личен шампионат
Спорт
Лидия Криндова и Микаела Петрова - медалистки от Купа Черно море
Спорт
Изключителни за пореден път севлиевските каратеки
Спорт