Никола Белоев е сребърен медалист от държавното по плуване
снимки: Клуб по плуване "Викинг-2008-Севлиево"

С много положителни емоции протече Държавното първенство по плуване на 50-  метров басейн във възрастова група „Весел делфин”, което се проведе в открития басейн на спортния интернат в Сандански. В състезанието взеха участие 253 състезатели от 47 плувни клуба.

„СК Викинг 2008-Севлиево” бе представен от 11-годишните Димитър Димитров, Христомир Гълъбов, Радостин Пенков и Никола Белоев.

Задължителната дисциплина входящо ниво /200 м св. стил/ бе преодоляна от четиримата севлиевски плувци. Според регламента на състезанието първите двайсет и четирима във всяка дисциплина се точкуват според стойността на постижението и определят отборното класиране.

Никола Белоев се представи блестящо и бе сред най-добрите във всички пет дисциплини, в които участва. В най-бързата дисциплина - 50 м свободен стил Никола спечели сребърен медал и даде сериозна заявка за още по-добро класиране в бъдеще. Най-доброто лично постижение на състезателя от 0:33:94 мин. бе достатъчно за спечелването на бронзов медал в дисциплината 50 м бътерфлай.  

Христомир Гълъбов също показа израстване и в три от дисциплините даде принос за отборното класиране. На 50 м гръб се класира на 14-то място, на 100 м. гръб с зае 19-то място и на 50 м бруст бе 21-ви.

Димитър Димитров се представи най-добре в дисциплината 50 м бруст, където се класира 22-ри. Радостин Пенков плува с много желание и в дисциплината 100 м св. стил зае 65-то място.

Както винаги най-силни бяха емоциите при щафетното плуване. А севлиевци плуваха много добре и успяха да се класират на 9-то място в дисциплината 4х50 м смесена с постижение 2:43:14 мин. Добрите резултати класираха отбора ни на 15-то място в класирането по медали, 11-то място в отборното класиране при момчетата и на 24-то място в комплексното класиране.

„Постиженията на състезателите дават стимул за още по-добра подготовка и призови класирания както в индивидуалното, така и в отборното класиране“, смята треньорът Боян Ботев.

Сребро и бронз донесоха културистите от турнира "Хеброс"
Спорт
Мелиса Халил - държавен шампион по джудо за 2021 г.
Спорт
Отличен за плувкините ни от турнира "Talent cup"
Спорт
Шест медала за севлиевските плувци от "Родопа Смолян мастърс"
Спорт
На 3 юли Севлиево посреща волейболната легенда Радостин Стойчев
Спорт
Четвърто място в щафетата "Търново ултра" за "Идеал Стандарт-Видима"
Спорт
Изключителни за пореден път севлиевските каратеки
Спорт
Илхан Халил спечели сребро в Държавния личен шампионат по джудо
Спорт
Радостин Стойчев: Спортът и изкуствата дават правилните ценности
Спорт
Богдан Николов е предложен за удостояване с орден „Стара планина“
Спорт
Пак много медали и само призови места за севлиевските каратеки
Спорт
Злато, бронз и три медала по културизъм са в Севлиево
Спорт
Още медали за "Викинг-2008", този път по водно спасяване
Спорт
Силни емоции в седмия турнир по баскетбол за купа "Стефан Тодоров"
Спорт
Ивайла Йонкова и Яна Петкова - сред най-добрите на ДЛОП в Сандански
Спорт
Лидия Криндова и Микаела Петрова - медалистки от Купа Черно море
Спорт