Никола Белоев е сребърен медалист от държавното по плуване
снимки: Клуб по плуване "Викинг-2008-Севлиево"

С много положителни емоции протече Държавното първенство по плуване на 50-  метров басейн във възрастова група „Весел делфин”, което се проведе в открития басейн на спортния интернат в Сандански. В състезанието взеха участие 253 състезатели от 47 плувни клуба.

„СК Викинг 2008-Севлиево” бе представен от 11-годишните Димитър Димитров, Христомир Гълъбов, Радостин Пенков и Никола Белоев.

Задължителната дисциплина входящо ниво /200 м св. стил/ бе преодоляна от четиримата севлиевски плувци. Според регламента на състезанието първите двайсет и четирима във всяка дисциплина се точкуват според стойността на постижението и определят отборното класиране.

Никола Белоев се представи блестящо и бе сред най-добрите във всички пет дисциплини, в които участва. В най-бързата дисциплина - 50 м свободен стил Никола спечели сребърен медал и даде сериозна заявка за още по-добро класиране в бъдеще. Най-доброто лично постижение на състезателя от 0:33:94 мин. бе достатъчно за спечелването на бронзов медал в дисциплината 50 м бътерфлай.  

Христомир Гълъбов също показа израстване и в три от дисциплините даде принос за отборното класиране. На 50 м гръб се класира на 14-то място, на 100 м. гръб с зае 19-то място и на 50 м бруст бе 21-ви.

Димитър Димитров се представи най-добре в дисциплината 50 м бруст, където се класира 22-ри. Радостин Пенков плува с много желание и в дисциплината 100 м св. стил зае 65-то място.

Както винаги най-силни бяха емоциите при щафетното плуване. А севлиевци плуваха много добре и успяха да се класират на 9-то място в дисциплината 4х50 м смесена с постижение 2:43:14 мин. Добрите резултати класираха отбора ни на 15-то място в класирането по медали, 11-то място в отборното класиране при момчетата и на 24-то място в комплексното класиране.

„Постиженията на състезателите дават стимул за още по-добра подготовка и призови класирания както в индивидуалното, така и в отборното класиране“, смята треньорът Боян Ботев.

Петър Петров излезе на пистата във Франция с комоцио
Спорт
Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Сенсей Тотев: Здравето на децата ни отива в канала
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Осемдесет плувци се включиха в областна надпревара
Спорт
Сребърен и бронзов медал завоюваха джудистите в Панагюрище
Спорт