Търсене

Николай Дамянов не успя да се пребори за медал на Балканиадата в Гърция

От началото на септември тече кампания за набиране на  деца (момчета и момичета) от всяка възраст, които искат да тренират джудо.
Николай Дамянов не успя да се пребори за медал на Балканиадата в Гърция

Николай Дамянов е вицешампион на България при юношите, снимка: СК "Раковски"

Единственият представител на Севлиево в балканското първенство по джудо за деца Николай Дамянов не успя да стигне до медал, но се представи достойно. 
 
Надпреварата се проведе на 3 и 4 септември в Козани, Гърция и бе за деца, родени през 2008 и 2009 г.
 
По двама представители от Албания, България, Босна и Херцеговина, Гърция, Косово,Румъния, Северна Македония, Сърбия, Турция, Черна гора и гости от Кипър мериха сили в Лефковриси Арена. България спечели един златен и пет бронзови медала.
 
Представителят на клуба по самбо и джудо "Раковски" - Севлиево Николай Дамянов (кат. 42 кг) загуби в допълнителното време от представител на домакините и отпадна от следващия етап на състезанието.
 
Участието на Николай Дамянов бе възможно благодарение на финансовата подкрепа, която клубът получи от Община Севлиево "с която се осъществи мечтата на едно дете да се докосне до елита на джудото на Балканския полуостров", споделиха от клуба. 
 
От началото на септември тече кампания за набиране на  деца (момчета и момичета) от всяка възраст, които искат да тренират джудо. Ако родителите желаят детето им да тренира най-масовия и популярен индивидуален спорт в Европа, признат от Юнеско за най-подходящ за деца от 5 години до възрастни, да  изглежда добре и да има добри физически качества като сила, бързина, издръжливост, ловкост, невероятна координация в пространството, високо ниво на дисциплина, самоконтрол, уважение към опонентите, могат да заповядат в залата по джудо в спортна зала "Дан Колов" всеки делничен ден от 17:30 до 19:30 часа,  или да се обадят на телефон за връзка 0887 957533.
 
При нас  резервни състезатели няма, всяко дете получава шанса да покаже своите технически и физически възможности, като участва в състезания с реална конкуренция на единоборство и спортни лагери с различни клубове, уточняват от клуб "Раковски". 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.