Търсене

Нинова от Севлиево: Трябва ни ударно увеличение на доходите

Нинова от Севлиево: Трябва ни ударно увеличение на доходите

Пред офиса на БСП в Севлиево с членове и симпатизанти на партията

Парламентарни избори на 11 юли 2021 г. 

Председателят на БСП Корнелия Нинова беше на посещение в габровски избирателен район днес. В ранния следобед тя се срещна с членове и симпатизанти на партията и представители на бизнеса в Севлиево.

Домакин на събитието бе севлиевската организация на БСП, а лидерът й Станимир Стойчев и кандидат за народен представител представи Нинова и кандидатите от листата.

„Промяната започна на 4 април. Една изстрадала за нас промяна“, каза Нинова в своето обръщение към дошлите за среща с нея. „Днес някои ни наричат статукво и се опитват да ни пришият към стария модел, срещу който четири години се борихме“, каза още лидерът на социалистите и очерта три истини, както сама ги нарече.

БСП единствена води последователна битка срещу паралелната държава 

и това продължава години, в които останалите партии, които днес се обявяват за партиите на промяната ги е нямало.

Партиите, които се наричат партии на промяната се отказаха от предизборните си обещания

още в 45-ия парламент, колкото и кратък да беше неговия живот, подчерта лидерът на БСП. Слави Трифонов от мажоритарния вот, „Демократична България“ от „лодката край Росенец“ за повече секции в Турция, а „Изправи се! Мутри вън!“ от преизчисляването на пенсиите.

Третата истина, извадена „под черта“ от Нинова:

„Днес БСП единствена има ясен план и програма за промяна на модела.

Може да не е съвършена, но само ние имаме програма“, изтъкна Корнелия Нинова, а заради всичко това подчерта още веднъж: „Ние не сме статукво. Понесохме много битки. Не се предадохме и не се продадохме“.

Изображение - 9550

Председателят на БСП в Севлиево Станимир Стойчев (в дясно) и трети в листата на БСП, и областният председател на партията Валери Митов, втори в листата, посрещнаха в Севлиево лидера на партията 

В следващото Народно събрание БСП залага на три основни приоритета: борбата с бедността и неравенството, по-добро здравеопазване и образование.

Според програмата на партията борбата с бедността ще се изпълни чрез преизчисляване на пенсиите, защото „пари има“, намаляване на ДДС за лекарствата, необлагаем минимум върху доходите за млади семейства, майчинството през втората година на детето да бъде 10 минимални работни заплати и не на последно място борбата с демографската катастрофа, която води след себе си тежки последици. „Няма смисъл да променяме каквото и да било, ако няма хората, за които да го правим“, каза Нинова.

Изображение - 9551

Корнелия Нинова очерта приоритетите пред БСП, до нея е водачът на листата за Габрово Крум Дончев

В сферата на здравеопазването БСП ще настоява болниците да не са търговски дружуства, а лечебни заведения, „за“ регионално здравеопазване, особено в трудно достъпните и планински райни на страната и правила за специализациите на млади лекари, „за да имаме лекари“.

Един учебник по един предмет за цялата страна“ е само една от мерките за по-добро и качествено образование, защото доброто образование е в основата на по-високите доходи и по-успешната реализация“.

За да се случи всичко това, което е само част от ангажиментите на БСП пред избирателите,

„трябва да има работещ бизнес“,

категорична е Нинова, като даде примери от срещите си в страната. Един от тях е фрапантен - предприемач е споделил, че трябвало да извади 49 разрешителни за започване на нова дейност. Докато извадил четирийсет и деветия документ, на първия срока изтекъл. „На бизнеса не трябва да се пречи, а да се помага. Без бизнес няма брутен вътрешен продукт, няма работни места, няма развитие. Длъжници сме на микробизнеса и това трябва да бъде приоритет за следващото управление“.

По отношение вота на 11 юли Корнелия Нинова обяви, че за нея

прогнозите днес се базират не на социологическите проучвания, а на реалността, каквато са изборите в Благоевград.

Там подкрепеният от БСП кандидат отива на балотаж идната неделя с кандидата на „Има такъв народ“, а ГЕРБ е трета политическа сила. Според Корнелия Нинова това е ситуацията днес в България – битката за първото място е между БСП и „Има такъв народ“ и ГЕРБ окончателно изгуби водещата си позиция.

На срещата с избирателите присъстваха кандидатите на „БСП за България“ в Габровски избирателен район: водачът на листата Крум Дончев, вторият след него Валери Митов, севлиевецът Станимир Стойчев, Диляна Митева, Десислава Симеонова, Евгени Димитров, Петър Коев и Бойка Ломбарди.

Текстът е предоставен и се публикува съгласно договор за информационно обслужване

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!