Нов мандат за Светла Георгиева в Училищното настоятелство

Още един мандат повериха членовете на Училищно настоятелство Севлиево на досегашния си председател – Светла Георгиева. Тя, заедно със заместника си Надежда Гатева, получиха доверието на настоятелите, при това без никаква конкуренция. „Светла е креативна, не се притеснява да взема решения, отстоява твърдо целите си и е доказала, че води настоятелството само напред“, каза Васко Василев – директор на художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“, предлагайки за гласуване номинацията на Светла Георгиева. До алтернативни предложения не се стигна, с което единодушно двете дами – г-жа Георгиева и г-жа Гатева бяха натоварени с ръководството на Училищното настоятелство и за следващите две години.

Това стана на провелото се снощи годишно отчетно-изборно събрание на настоятелите, на което бе приет отчет за дейността на Училищно настоятелство за 2016 година, план-програма за работата през тази година, финансов отчет за 2016-та и преизбрано ръководството.

По нов начин бе представен тази година отчетът на настоятелите. Всъщност да наречем отчет начина, по който разказаха какво са правили през миналата година, би било преувеличено. Защото припомняйки ни своите каузи и дейности, те вложиха емоция и душа, без които в действителност няма как да работиш за хората.

Всеки от настоятелите, ангажиран с отговорности за някое от мероприятията, сподели своите впечатления и така се получи  палитра от разкази и спомени, която даде цялостната картина за работата на настоятелите.

Васко Василев разказа за Тринайстия национален конкурс „Златна есен – плодовете на есента“, който вече е традиционен, утвърден и със свое място в календара на образователното министерство. Василев сподели, че броят на участниците с всяка година се увеличава, което е най-верният показател за това къде стои конкурса в национален мащаб. Но предложи да се промени неговата дата – вместо първи ноември, да се провежда всяка първа събота на ноември, за да се даде възможност на участниците да получат своите награди лично.  А що се отнася до отличията, които настоятелите връчват на изявените севлиевски деца, Василев направи предложение да се дават по-малко на брой награди, но на най-заслужилите, на които дори би могла да се отпусне стипендия. Това обаче членовете на настоятелите ще решат на своите работни заседания.

Пламен Христов сподели своите впечатления от инициативата „Мартенички си купи, българското прослави“, при която деца изработваха мартеници и ги продаваха благотворително. А парите миналата година дариха на танцовия ансамбъл при Читалището. Сумата беше 131 лева, но пък в набирането й участниците вложиха много хъс, старание и амбиция.

Традиционно Училищно настоятелство е един от съорганизаторите на инициативата „За един по-красив и по-чист град“, за участие в която организира ученици, деца от детските градини, учители и приятели на настоятелството за почистване на различни места и райони в града и около него.

Миналата година Училищно настоятелство се включи и в националния фестивал „Семе българско“ със самостоятелна шатра, където художници от школата „ВВ арт“ изризуваха бузките на желаещите деца.

Панорамата на средното образование е запазена дйност на Настоятелството. Представи я Сабие Ходжева, служител в Общината, която не скри болката си от намаляващия брой деца и призова инициативата да продължи, за да се представят възможностите на професионалните гимназиии в града ни и повече млади хора да завършат средното си образование в Севлиево.

Емблематично за Училищното настоятелство е и награждаването на талантливите деца на Севлиево. То става всяка година под името „Празник на изявените деца“. А през 2016-та Настоятелството награди повече от 200 деца и учители, донесли първи, втори и трети награди от национални и международни конкурси.

През лятото Настоятелството помогна за организирането на лятна детска занималня в Младежкия център, а доброволци на центъра споделиха своето удовлетворение от работата с малчуганите.

Емоционална и запомняща се е и вечерта на пенсиониранте учители, която настоятелите провеждат от скоро, но със сигурност ще продължат да я правят в навечерието на Деня на народните будители. Миналата година те направиха празник за 23-ма учители от общината, оставили живота и сърцата си в училище, разказа Никола Гърков – директор на Основно училище „Христо Ботев“.

Естествено най-емоционален бе разказът за „Коледното чудо за Габи“, за чието случване настоятелите организираха коледен базар и кампания за набиране на средства, с които вече подпомагат рехабилитацията на 3-годишното момиченце, което има първите си успехи в прохождането. Лично майката на Габи дойде на събранието, за да благодари и разкаже докъде стига работата със заболяването на детето й.

За да се случи всичко от изброеното Светла Георгиева изказа благодарност на приятелите на Училищно настоятелство: бизнессдружение „Севлиево 21 век“, „Идеал Стандарт-Видима“ АД, „М-Прес“ ООД, „Гален“ ООД, Община Севлиево, Градската художествена галерия, Центъра за личностно развитие „Йовко Йовков“, Младежкия център и неговите доброволци, вокално трио „Звън“ и медиите, чрез които работата на настоятелите достига до повече хора.

„Всеки, който иска да дари частица добро, да заповяда при нас“, каза на финала Светла Георгиева, с което категорично даде заявка, че иницитивите в името на доброто на Училищно настоятелство Севлиево продължават и през тази година.    

Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
Майстор в кухнята, но и на бара - възможно е с ПГТ "Пенчо Семов" в Габрово
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
ПГТМ в с. Градница обявява прием за професия "Машинен техник"
Образование
Детските градини отвориха с половината от записаните деца
Образование
Производството на мляко и млечни продукти е традиционен занаят
Образование
Когато хлябът излиза изпод ръцете ти, ставаш голям поне колкото него
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование