Нов живот за парка в Горна Росица с пари от екоминистерството

Нов живот ще се даде на парка в село Горна Росица, с изпълнението на дейностите по проекта „Възстановяване и озеленяване на обществен парк в с. Горна Росица, общ. Севлиево“, с който Община Севлиево кандидатства пред екоминистерството, на стойност 10 000 лв.

Дейностите по проекта предвиждат да се  възстанови част от компрометираната паркова ограда, да се почистят, оформят и озеленят тревните площи, да се монтират градински пейки, кошчета за смет и информационна табела. С доброволния труд на жителите е планирано да се боядиса парковата ограда и съществуващите люлки. Предвижда се още монтирането на нови съоръжения за детски игри върху ударопоглъщаща каучукова настилка, а съществуващите съоръжения  ще бъдат укрепени и боядисани. Пясъчникът на детската площадка ще се ремонтира, ще бъде възстановено и близкото волейболно игрище.

Облагородяване на парк „Априлско въстание“ в гр.Севлиево” също предстои тази година. Това е паркът до бившата фирма "Петолъчка" и ремонтът му е на стойност 9997,30 лв. В изпълнение на проекта се предвижда закупуване на дървета, монтирането на четири пейки, поставянето на кошчета за отпадъци и монтаж на информационна табела. Ще бъде обособена детската площадка със съоръжения за игри и кът за фитнес на открито.

Проектът на ДГ „Мечо Пух“, с. П.Славейков „Екологичен кът - сбъдната мечта“, на стойност 5000 лв. предвижда дейности по изграждане на нова детска площадка със съоръжения, озеленяване и зацветяване на площи в базата на детската градина  в с.Батошево. Озеленяване на двора на ПГ„Марин Попов“, гр.Севлиево,  на стойност 4954,40 лв. е последното одобрено за финансиране проектно предложение в националната кампания „За чиста околна среда 2017“ на тема „Обичам природата и аз участвам“. Всичките предложения ще бъдат финасирани от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. 

Не всички кандидатстващи проекти получиха одобрение за финансиране. Не успя да се пребори за пари село Градище, за където има проект за възстановяване на обществения парк в селото, както и село Душево, където също бе представен проект за възстановяване на селския парк с обособяване на зона за отдих и спорт. Няма да получи средства за площадка тази година и Ряховците.    

 

 

"Капачки за бъдеще" ще се събират на 20 юни пред парк "Казармите"
Общество
Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
Марияна Петрова е президент на Ротари клуб до юли догодина
Общество
От този месец "Севлиевогаз" приспада от сметките за газ
Общество
До 30 септември се удължава срокът на всички ТЕЛК решения
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество
Мария Цонкова получи отличието „Пол Харис Фелоу“
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
С 600 000 лв. ще се направят неотложни пътни ремонти в села
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
Над три тона капачки се събраха за часове в събота в Севлиево
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество
Без винетка до "Севлиевски лозя" и фирмите край пътя за Габрово
Общество