Търсене

Нова визия получи училищната библиотека на СУ "Васил Левски"

Нова визия получи училищната библиотека на СУ "Васил Левски

от Борислав Маринов

С желание и внимание към детайла бяха изцяло обновени няколко ключови зони от помещението на училищната библиотека.

Акцент в ремонтните дейности е новоизградената зона за четене и офис работа, усвояваща неизползваемото досега пространство за отоплителните тела. Елегантните столове допълват изчистената визия и придават стил.

Библиотечните рафтове са преориентирани, за да внесат яснота и удобство при намирането на различните отдели. За добрата ориентация между рафтовете с книги добринасят обновените буквени разделители и по-прецизното сигниране.

Един от водещите принципи при проектирането бе новоизграждащите и преустройващите се места да бъдат с максимална ефективност за библиотечната ни работа. Съобразно този факт, библиотеката вече разполага с повече компактни места за съхранение и изложение на книги и предмети.

Голямата бяла дъска дава възможност учителите ни да използват още по-често училищната библиотека като класна стая. Покритието на дъската позволява тя да се превръща в екран и върху нея да се използва мултимедиен проектор, с цел интерактивност в учебните часове.

Вече съществуващите регали бяха коригирани така, че да се постигне абсолютно хоризонтална площ за нареждане на книги.

Библиотеката при СУ "Васил Левски" получи нова визия, благодарение на идейния проект за осъвременяване на "Занимания за знания".

Библиотеката при СУ "Васил Левски" е темата на обширна статия в списанието на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА). Повече за това какво публикува изданието може да видите тук. 

Изображение - 10059

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!