Нови инвестиции за 6 млн. лв. в завода за арматура в Севлиево
Емил Гатев - директор на завода за арматура на "Идeал Стандарт-Видима"

През последните няколко години в завода за арматура на „Идеал Стандарт – Видима“ бяха направени редица инвестиции, което доведе до производство на рекорден обем изделия през 2021 г.

„Високото производство е резултат от клиентското търсене в момента. През второто тримесечие на 2020 г. имаше сътресения, но в края на годината пазарите започнаха да се възстановяват. В момента цяла Европа и светът инвестират в инфраструктура, което е нашият сектор и това повлия и на нашето производство“, коментира ръста в производството Емил Гатев, директор на завода и допълни, че „друга интересна причина е, че по време на пандемията хората, когато бяха в т.нар. локдаун, започнаха да обновяват в домовете си, което се отрази на търсенето на нашите продукти. Горд съм да отбележа, че първо полугодие на 2021 г. ще приключим с близо 300 хиляди смесители повече, което се равнява на почти един месец повече работа. За да увеличим капацитета, наехме допълнително хора - към днешна дата в завода за санитарна арматура работят 1600 души, което е с 200 повече сравнено с миналата година“.

Амбициозните инвестиционни планове продължават и през тази година

Инвестициите през 2021 г. се очаква да бъдат най-малко в размер на 6 млн. лв. Инвестиционните проекти са продължение от 2020 г., когато макар и в условия на пандемия възлизат на близо 5 млн. лв. Това за пореден път потвърждава доверието на Идеал Стандарт Интернешънъл – компанията инвестира в България заради отличните постижения на местния екип.

През 2021 г. фокусът е върху подобряване на работната среда. „Направихме редица инфраструктурни ремонти в производството, нови помещения за почивка. Закупихме две нови дробометни машини в процес „Леярен“, които очакваме да пристигнат в края на месец юни. За да градим допълнителен капацитет за следващата година, инвестираме в още една машина за леене под ниско налягане. През следващите месеци очакваме да пристигне машина за раздробяване на леяците в процес „Леярен“, за да успяваме да ги топим директно в пещите, където произвеждаме отливки и по този начин да станем още по-конкурентни. Друга инвестиция в процеса е в ръчни банцизи с автоматично спиране. Това е провокирано изцяло от нашето задължение да издигаме на все по-високи нива изискванията за здраве и безопасност в процесите“, разказа Емил Гатев и поясни, че за компанията „основен приоритет е грижата за здравето на хората, защото само с тяхна помощ успяваме да произвеждаме висококачествена продукция“.

Той сподели и за още един важен проект в завода: „Инвестирали сме в машина за фрезоване на телата първично преди шлайф-полирна обработка. По този начин значително облекчаваме труда на хората, а второто голямо предимство е, че с тази машина можем да произведем и най-авангардния дизайн в отговор на пазарното търсене. Концепцията за машината е разработена от инженерния екип на завода, а производител е българска фирма. При успех на проекта ще продължим да инвестираме в такова оборудване“.

Увеличаване на капацитета на завода за арматура с 1 млн. изделия

В резултат на инвестиционните проекти капацитетът на завода ще бъде увеличен с 1 млн. бр., т.е. от 6 на 7 милиона изделия. „Така ще имаме запас от капацитет“, каза още Емил Гатев и поясни, че „тези допълнителни един милион бройки можем да ги произвеждаме, благодарение на хората, с които в момента работим и на новото оборудване. Нашето старание, както винаги ще бъде да осигуряваме максимално добри условия на труд в заводите, така че хората да се чувстват добре. Нашето производство е специфично, с голям мащаб и с многообразни процеси, които сами по себе си биха могли да бъдат заводи. В момента подготвяме 5-годишна стратегия за развитие и ще споделя, че отново в завода ще бъдат направени най-големите инвестиции в компанията“, завърши той.

 

НАП проверява интернет търговците, милиони лева данъци не са платени
Бизнес
Фирмите подават заявления за трета фаза от подкрепата с оборотен капитал
Бизнес
В "Идеал Стандарт-Видима" изпратиха поредните стажанти
Бизнес
Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес ще ръководят съвместно "Идеал Стандарт Интернешънъл"
Бизнес
"Силата да помагаш" донесе в Севлиево титлата "Инвеститор в обществото"
Бизнес
Работна група изготвя списък на свързани със санкционираните от САЩ
Бизнес
Започва кандидатстването за стипендиите на сдружение "Севлиево 21 век"
Бизнес
Проверките на НАП излизат и извън борсите за плодове и зеленчуци
Бизнес
Утре в Берлин - втората спирка на Together World Tour
Бизнес
Нови инвестиции за 6 млн. лв. в завода за арматура в Севлиево
Бизнес
20 студенти започнаха летен стаж в „Идеал Стандарт – Видима“
Бизнес
Различни с новия копринено черен цвят на Идеал Стандарт
Бизнес
Билковите води и продукти на InaEssentials вече се предлагат в Севлиево
Бизнес
Михаил Йонков и Ренета Николова са новите президенти на Ротари и Интеракт
Бизнес
До 20 000 лв. могат да получат хората с увреждания за започване на собствен бизнес
Бизнес
Днес в Севлиево отвори врати гастроном от веригата руски магазини "Березка"
Бизнес