Няма дефекти по новия път за Габрово, ремонтът не е приключил

Днес граждани, живеещи на севлиевската ул. "Бор", сигнализираха "Севлиево онлайн" за недобре свършена, според тях, работа от страна на фирмата изпълнител на рехабилитацията на пътя Севлиево - Драгановци. Част от трасето, което се ремонтира, е ул. "Никола Петков" в Севлиево. Живеещите на ул. "Бор" алармираха за разминаване в нивото на асфалта между главната улица "Н. Петков" и пресечната й ул. "Бор". Според тях разминаването е около педя и създава неудобства на преминаващите оттам.

Гражданите алармираха и за отводнителна шахта, чиято решетка не покрива добре отводнителната тръба. Решетката в единия й край е под новоположения асфалт и нямало как да бъде поставена на мястото си, убедени са хората, които опитали сами да я преместят. Те са притеснени, че шахтата е започнала да се пълни с бетон и трошляк и се опасяват, че при дъжд домовете им ще се напълнят с вода. Последното няма да ги изненада, тъй като и досега при всеки дъжд мазите на къщите им плували във вода до глезен, но подозират, че сего нивото на водата би било по-високо. 

Всичко, което гражданите споделиха със "Севлиево онлайн", препратихме до "Инфрастроежи" ООД - една от фирмите в ДЗЗД „Хоталич“, изпълнител на строително ремонтните дейности на лот 11, който включва път II-44 Севлиево - Габрово от км 0+000 до км 14+600, преминаващ през град Севлиево. Другата фирма изпълнител е „Автомагистрали - Черно море“ АД. От отговора на "Инфрастроежи" става ясно, че работата по ремонтираните участъци не е приключила. Там, където има нужда от доработване или коригиране на свършеното, то ще бъде направено, уверяват от дружеството.

Ето отговора, който изпратиха до "Севлиево онлайн", публикуван без редакция и съкращения:

"Крайния срок за завършване на рехабилитацията на път II-44 (Севлиево - Драгановци) е 30.06.2019 г. Приоритет на строителя е да завърши основните строително монтажни работи по директно трасе за осигуряване на по-безопасно движение и по-комфортно пътуване. Строителството изпреварва графика за изпълнение, като почти навсякъде е положен и последния износващ пласт асфалтобетон. За конкретния случай с ул. "Бор" при първа възможност и подходящи метеорологични условия заустването ще бъде направено. Същото се отнася и за кръстовището на "Топливо" и "Кауфланд".

Относно новите дъждоприемни отоци - след завършване на основните строително-монтажни работи утаителната част ще бъде почистена от експлоатационното дружество. Рехабилитацията на пътя няма отношение към води, влизащи в частни имоти, а само към тези които текат повърхностно в обхвата на проекта (зоните с новоположен асфалт)". 

Отговорът е подписан от инж. Павел Христов - упълномощен представител на ДЗЗД "Хоталич".

 

 

   

Кмет даде на прокурор гражданин, искал информация от Общината
Общество
НОИ изплаща до Нова година обезщетенията за беменност и малко дете
Общество
Без допълнителни пари за водата на Севлиево в бюджет 2019
Общество
Севлиево е сред 113 общини, спечелили ваучер за Wi Fi
Общество
В с. Душево изгоря къща
Общество
Няма дефекти по новия път за Габрово, ремонтът не е приключил
Общество
Създадоха дигитален архив, посветен на Първата световна война
Общество
Десетки улици в Севлиево остават без ток на 3 декември
Общество
Севлиевци ремонтираха сами селски път
Общество
Дядо Коледа идва в Севлиево на 3 декември
Общество
Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин бе на посещение в Севлиево
Общество
Как могат да се ползват данъчни облекчения чрез работодателя
Общество
Севлиево - В. Търново е добавен в списъка за ремонти
Общество
Директорът на социалните в Габрово напусна системата ненаказан
Общество
Коледна добрина за някой в нужда
Общество
Енерго Про предупреждава за прекъсване на електроподаването
Общество