Няма дефекти по новия път за Габрово, ремонтът не е приключил

Днес граждани, живеещи на севлиевската ул. "Бор", сигнализираха "Севлиево онлайн" за недобре свършена, според тях, работа от страна на фирмата изпълнител на рехабилитацията на пътя Севлиево - Драгановци. Част от трасето, което се ремонтира, е ул. "Никола Петков" в Севлиево. Живеещите на ул. "Бор" алармираха за разминаване в нивото на асфалта между главната улица "Н. Петков" и пресечната й ул. "Бор". Според тях разминаването е около педя и създава неудобства на преминаващите оттам.

Гражданите алармираха и за отводнителна шахта, чиято решетка не покрива добре отводнителната тръба. Решетката в единия й край е под новоположения асфалт и нямало как да бъде поставена на мястото си, убедени са хората, които опитали сами да я преместят. Те са притеснени, че шахтата е започнала да се пълни с бетон и трошляк и се опасяват, че при дъжд домовете им ще се напълнят с вода. Последното няма да ги изненада, тъй като и досега при всеки дъжд мазите на къщите им плували във вода до глезен, но подозират, че сего нивото на водата би било по-високо. 

Всичко, което гражданите споделиха със "Севлиево онлайн", препратихме до "Инфрастроежи" ООД - една от фирмите в ДЗЗД „Хоталич“, изпълнител на строително ремонтните дейности на лот 11, който включва път II-44 Севлиево - Габрово от км 0+000 до км 14+600, преминаващ през град Севлиево. Другата фирма изпълнител е „Автомагистрали - Черно море“ АД. От отговора на "Инфрастроежи" става ясно, че работата по ремонтираните участъци не е приключила. Там, където има нужда от доработване или коригиране на свършеното, то ще бъде направено, уверяват от дружеството.

Ето отговора, който изпратиха до "Севлиево онлайн", публикуван без редакция и съкращения:

"Крайния срок за завършване на рехабилитацията на път II-44 (Севлиево - Драгановци) е 30.06.2019 г. Приоритет на строителя е да завърши основните строително монтажни работи по директно трасе за осигуряване на по-безопасно движение и по-комфортно пътуване. Строителството изпреварва графика за изпълнение, като почти навсякъде е положен и последния износващ пласт асфалтобетон. За конкретния случай с ул. "Бор" при първа възможност и подходящи метеорологични условия заустването ще бъде направено. Същото се отнася и за кръстовището на "Топливо" и "Кауфланд".

Относно новите дъждоприемни отоци - след завършване на основните строително-монтажни работи утаителната част ще бъде почистена от експлоатационното дружество. Рехабилитацията на пътя няма отношение към води, влизащи в частни имоти, а само към тези които текат повърхностно в обхвата на проекта (зоните с новоположен асфалт)". 

Отговорът е подписан от инж. Павел Христов - упълномощен представител на ДЗЗД "Хоталич".

 

 

   

Община Севлиево има 30 жилища, 24 отдава под наем
Общество
До края на януари БЧК раздава хранителни помощи
Общество
Катастрофа край с. Сенник, пострадал е един от водачите
Общество
Новият данък МПС: какво се променя в Севлиево?
Общество
Временно е спряно издаването на документи за самоличност
Общество
Втори ден студ в Севлиево - минус 19 градуса
Общество
Утре е Богоявление. В 11.00 ч. хвърлят кръста от моста на р. Росица
Общество
Заверка "апостил" вече правят в областната администрация
Общество
Мъж изгоря при пожар в дома си с. Сенник
Общество
Симеон Спасов извади богоявленския кръст в Севлиево
Общество
Пияни зад волана: единият с 2.05, другият с 1.69 промила
Общество
Бебе почина от изгаряне в Габрово
Общество
Циркът "електронни винетки" - 33% измама, 100% некадърност
Общество
Севлиево е в „Черна книга за правителственото разхищение 2018“
Общество
Денят на данъчната свобода през 2019 г. e 18 май
Общество
Възможни са нарушения във водоподаването заради авария
Общество