Няма дефекти по новия път за Габрово, ремонтът не е приключил

Днес граждани, живеещи на севлиевската ул. "Бор", сигнализираха "Севлиево онлайн" за недобре свършена, според тях, работа от страна на фирмата изпълнител на рехабилитацията на пътя Севлиево - Драгановци. Част от трасето, което се ремонтира, е ул. "Никола Петков" в Севлиево. Живеещите на ул. "Бор" алармираха за разминаване в нивото на асфалта между главната улица "Н. Петков" и пресечната й ул. "Бор". Според тях разминаването е около педя и създава неудобства на преминаващите оттам.

Гражданите алармираха и за отводнителна шахта, чиято решетка не покрива добре отводнителната тръба. Решетката в единия й край е под новоположения асфалт и нямало как да бъде поставена на мястото си, убедени са хората, които опитали сами да я преместят. Те са притеснени, че шахтата е започнала да се пълни с бетон и трошляк и се опасяват, че при дъжд домовете им ще се напълнят с вода. Последното няма да ги изненада, тъй като и досега при всеки дъжд мазите на къщите им плували във вода до глезен, но подозират, че сего нивото на водата би било по-високо. 

Всичко, което гражданите споделиха със "Севлиево онлайн", препратихме до "Инфрастроежи" ООД - една от фирмите в ДЗЗД „Хоталич“, изпълнител на строително ремонтните дейности на лот 11, който включва път II-44 Севлиево - Габрово от км 0+000 до км 14+600, преминаващ през град Севлиево. Другата фирма изпълнител е „Автомагистрали - Черно море“ АД. От отговора на "Инфрастроежи" става ясно, че работата по ремонтираните участъци не е приключила. Там, където има нужда от доработване или коригиране на свършеното, то ще бъде направено, уверяват от дружеството.

Ето отговора, който изпратиха до "Севлиево онлайн", публикуван без редакция и съкращения:

"Крайния срок за завършване на рехабилитацията на път II-44 (Севлиево - Драгановци) е 30.06.2019 г. Приоритет на строителя е да завърши основните строително монтажни работи по директно трасе за осигуряване на по-безопасно движение и по-комфортно пътуване. Строителството изпреварва графика за изпълнение, като почти навсякъде е положен и последния износващ пласт асфалтобетон. За конкретния случай с ул. "Бор" при първа възможност и подходящи метеорологични условия заустването ще бъде направено. Същото се отнася и за кръстовището на "Топливо" и "Кауфланд".

Относно новите дъждоприемни отоци - след завършване на основните строително-монтажни работи утаителната част ще бъде почистена от експлоатационното дружество. Рехабилитацията на пътя няма отношение към води, влизащи в частни имоти, а само към тези които текат повърхностно в обхвата на проекта (зоните с новоположен асфалт)". 

Отговорът е подписан от инж. Павел Христов - упълномощен представител на ДЗЗД "Хоталич".

 

 

   

За днес няма планови прекъсвания на електричеството, има авария
Общество
Тежката катастрофа на един сив бизнес
Общество
Днес бе открита процедурата за избор на нов главен прокурор
Общество
Голямото наводнение от 1939 г. в изложба на Историческия музей
Общество
Аварията е локализирана, до минути токът ще бъде пуснат
Общество
Утре, 16 юли, отбелязваме първия ден на свободата в Севлиево
Общество
Защитени територии опазват гори и природни форми около манастири
Общество
До 7 юли т.г. можете да отчетете сами потребения ток
Общество
Обновената база на СЦДП в местността Узана посреща туристи
Общество
РИОСВ е позволила съхранението на опасни отпадъци в с. Сенник
Общество
Жена е сложила край на живота си, скачайки от прозорец в болницата
Общество
За неизплатени заплати са най-честите сигнали до Инспекцията по труда
Общество
В Севлиево задължението за публикуване на информация, служи да я отказват
Общество
Уеднаквяват се заявленията за най-масовите услуги от общините
Общество
Павел Неделчев става зам.-председател на Окръжния съд в Габрово
Общество
Жандармерия блокира Севлиево, има арестувани митнически служители
Общество