Няма кандидати за изпълнител на компостиращата инсталация
снимка: pixabay

Нито един кандидат не е подал оферта за участие в обявената от Община Севлиево процедура за избор на изпълнител за изграждане на инсталация за компостиране в Севлиево, заради което на 12 ноември т.г. кметът Иван Иванов прекрати процедурата. 

Обществената поръчка бе обявена на 4 октомври 2018 г., а на 7 ноември изтече срокът за подаване на оферти. Тя бе на стойност малко над 161 хил. лв.

Съоръжението представлява технология за компостиране на редове на открито с принудителна аерация. Капацитетът му е 3 тона годишно. За доброто му функциониране са предвидени няколко зони: зона за интензивно разграждане със система за принудително аериране, зона за зреене на компоста, зона за доставка, временно съхранение и предварително третиране на влажни биоотпадъци, зона за съхранение на едри отпадъци като дървета и храсти, които предварително са раздробени и изсушени, няколко работни зони, още една зона за съхранение на компоста и резервоар за инфилтрат.   

Преди дни бе прекратена и процедурата за избор на строителен надзор на изграждане на съоръжението за компостиране. За участие в нея бяха подадени три оферти - две от софийски фирми и една от фирма от Пловдив. Комисията по оценката на кандидатите обаче излезе с решение, че нито един от участниците не отговаря на изискванията. Две от фирмите бяха отстранени на втори етап и не стигнаха до отваряне на ценовите им оферти, третата бе декласирана след отваряне на ценовото предложение, поради разминаване с предварително обявените от администацията критерии. 

Утре, 22 ноември, изтича срокът за подаване на оферти за участие в конкурса за доставчик на машините и техниката за компостиращата инсталация. Тя е за близо 440 хил. лв. 

На 30 ноември т.г. трябва да бъдат отворени офертите на кандидатите да доставят необходимото оборудване и консумативи за инсталациите за компостиране в Севлиево, Дряново и Сухиндол. Тя е по четири обособени позиции: за доставка на контейнери и консумативи за разделно събиране на биоотпадъците, доставка на офис контейнер с включени мебели, ел. инсталация, водопровод, канализация и изгребна яма и автомат за минерална вода, доставка на оборудване за инсталацията за компостиране в Дряново и доставка и монтаж на необходимото оборудване и консумативи за площадките за компостиране на място в Севлиево, Дряново и Сухиндол. 

Проектът за разделносъбиране на биоотпадъците и тяхното копостиране бе започнат от Министерството на околната среда и водите преди четири години, но остана неизпълнен. Той се финансира по оперативна програма "Околна среда" и сега ще бъде реализиран от общинските администрации в Севлиево, Дряново и Сухиндол, а стойността му е близо 2 млн. лв.  

Емилия Димитрова

IDEAL STANDARD е любима марка на българите в стоки за бита
Бизнес
Протест: автобусите в община Севлиево карат без винетки
Бизнес
Кои дружества в Севлиево са в топ 100 на най-големите компании
Бизнес
Превозвач се закани да спре автобусите си заради хаоса с винетките
Бизнес
Второ място за Севлиево от от спортния работнически фестивал
Бизнес
Светлана Георгиева е лектор в "Двигатели на растежа"
Бизнес
От стажант до изпълнителен директор - Ярослав Дончев 25 г. по-късно
Бизнес
„Идеал Стандарт-Видима“ - на изложението „Образование и кариера“
Бизнес
Каузата на Ротари Севлиево за 2019 г. - нова детска площадка
Бизнес
Бизнесът събра 21 500 лв. за ремонт на двора на Детски комплекс
Бизнес
Депото за отпадъци е с нов управител от вчера
Бизнес
"Идеал Стандарт – Видима" продължава да расте, с 5% през 2018 г.
Бизнес
С. Георгиева: Хората са в основата на растежа на компаниите
Бизнес
ЗАПОВЯДАЙ НА ПЪРВИЯ ДЕН НА КАРИЕРАТА В МАГАЗИН LIDL СЕВЛИЕВО
Бизнес
И тази събота LIDL Севлиево отваря врати за търсещите кариерни възможности
Бизнес
Мария Петрова поема Ротари клуб Севлиево за следваща година
Бизнес