Търсене

Няма напрежение в ДПС, нашият лидер е Ахмед Доган, каза областният лидер на партията Ердоан Узунов

Емилия Димитрова
Няма напрежение в ДПС, нашият лидер е Ахмед Доган, каза областният лидер на партията Ердоан Узунов

Ердоан Узунов, снимка: Община Севлиево

Няма напрежение сред нашите избиратели в габровска област, или поне до мен не е стигало нищо, каза областният лидер на ДПС Ердоан Узунов.

Той бе потърсен от "Севлиево онлайн" с въпроса какво се случва в ДПС след вчерашното напрежение в парламентарната група и обстоятелството, че 15 народни представители не подкрепиха предложения от ГЕРБ-СДС кабинет. 

Един от петнайсетте е депутатът от Габрово Юсеин Вейселов. "Севлиево онлайн" потърси най-напред него за повече информация и коментар на ситуацията, но той не отговори на обаждането. Затова медията се свърза с областния председател на ДПС Ердоан Узунов, който е и един от заместник-кметовете на Севлиево. 

"Няма какво да се коментира на този етап. Всичко в ДПС е нормално, няма лагери", каза Узунов и подчерта: "Нашият председател е Ахмед Доган". 

Узунов отрече парламентарната група на ДПС да е пред разцепление. Според него "нормално е след като дойде нов лидер, да иска да работи по друг начин", очевидно визирайки Делян Пеевски, който не назова по име. 

"Във всички партии е имало периоди на напрежение", каза Узунов, което, разбира се е вярно, но ДПС сякаш се опазваше досега от такива, напомни му "Севлиево онлайн". "Просто не се разбирало за тях", отговори Узунов. 

При гласуването на кабинета "Желязков" вчера 15 депутати от парламентарната група на ДПС останаха лоялни на почетния лидер Ахмед Доган, който, както по-рано вчера обявиха редица медии, е разпоредил ДПС да не гласува предложения състав на правителство. Съвсем различна бе волята на Делян Пеевски, който още след изборите многократно обявяваше, че ДПС ще подкрепи кабинет на ГЕРБ-СДС. На отказалите вчера да гласуват правителството Пеевски отговори: "Видяхме, че има 30 евроатлантически депутати ДПС. И те ще бъдат депутати.", което бе разтълкувано като възможно изключване от парламентарната група.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!