Обединение от Етрополе печели ремонта на канали и ВиК в Севлиево
снимка: архив, зам-кметът инж. Калина Георгиева /в средата/, вдясно от нея - инж. Виолета Монева - гл. юристконсулт в Община Севлиево

Обединение "Път строй Севлиево 2017" - Етрополе бе класирано на първо място в обявената от Община Севлиево процедура за възлагане на обществена поръчка за реконструкция на участъци от главни канализационни клонове в Севлиево и реконструкция на вътрешни водопроводни клонове. Обединението получи най-много точки по скалата за оценяване на кандидатите от комисията, председателствана от заместник-кмета инж. Калина Георгиева, а вчера, на 18 юли, кметът подписа решението за обявяване класирането на дванайсетте участници в процедурата, с което определя за изпълнител на поръчката обединението от Етрополе. 

Обществената поръчка е за 1.89 млн.лв. без ДДС и включва реконструкция и подмяна на главни канализационни клонове в Севлиево и се явява втори етап от реализирания по Оперативна програма „Околна среда“ проект за реконструкция на градската ВиК-мрежа.

Обхватът на поръчката са участъци от смесена канализация по улиците „Никола Петков“ и ул. „Верещагин“ до заустването им на ул. „Марин Попов“, участъци от главен клон на ул. „Ченчеви“, след кръстовището с ул. „Андрея Станков“ до заустването им на ул. „Воденичарска“ и част от главен клон в кв. „Балабанца“ по ул. „Устрем“ и ул. „Руен“ – от връхна шахта до заустването им. Ще бъдат реконструирани общо 77 смесени канализационни отклонения и ще бъдат реконструирани 1631 м’ канализационни клонове. А в трасетата на каналите ще бъде извършена подмяна и реконструкция на участъци от водопроводната мрежа на града.

Общата дължина на уличните водопроводи, подлежащи на подмяна по проекта, е 1377 m’.

Дванайсет фирми подадоха оферти в обявената за втори път обществена поръчка за реконструкция на канализация и част от водопровод в Севлиево. Първото заседание на комисията по оценка на кандидатите се проведе на 28 април тази година. 

За обществената поръчка се състезаваха „Инфраструктурно строителство“ АД София, „Пи Ес Пи“ ЕООД София, „ВПС Севлиево ДЗЗД“ София, „Обединение ВиК 2007“ София, „Актив Билдинг ИНК“ ЕООД София, „Енерго ремонт строй“ ЕООД София, „Път проект Севлиево 2017“ Етрополе, „Консорциум Севлиево 2017“, „Станилов“ ЕООД София, „Инфрастроежи“ ЕООД Севлиево, „Запрянови 03“ ООД Асеновград и „ПСТ Груп“ ЕАД София.

15 проекта за баня бяха отличени снощи в 17-тото издание "Баня на годината"
Бизнес
НАП въвежда двойна защита при плащанията през виртуален ПОС
Бизнес
В АПИ бяха отворени офертите за избор на строител на тунел под Шипка
Бизнес
Наградите в 17-то издание "Баня на годината" ще бъдат връчени на 22 март
Бизнес
Идеал Стандарт вдъхновява с премиерата на уникални събития
Бизнес
Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес ще ръководят съвместно "Идеал Стандарт Интернешънъл"
Бизнес
"Силата да помагаш" донесе в Севлиево титлата "Инвеститор в обществото"
Бизнес
Различни с новия копринено черен цвят на Идеал Стандарт
Бизнес
Електронни касови бележки ще заместят хартиените
Бизнес
Как една българска ферма за охлюви оцелява с много труд и упорство
Бизнес
Утре в Берлин - втората спирка на Together World Tour
Бизнес
Работна група изготвя списък на свързани със санкционираните от САЩ
Бизнес
"Идеал Стандарт-Видима" през 2020 г. продължи инвестиционната си програма въпреки изпитанията
Бизнес
„Идеал Стандарт-Видима“ - успешен старт и перспективи за 2021
Бизнес
Together World Tour - Ideal Standard предприема околосветско пътуване
Бизнес
Фирмите подават заявления за трета фаза от подкрепата с оборотен капитал
Бизнес