Търсене

Областният управител отличи 35 лекари, медицински сестри и санитари

Областният управител отличи 35 лекари, медицински сестри и санит

По повод Деня на българския лекар, който отбелязваме днес, 19 октомври,  областният управител Борислав Бончев присъди почетна грамота „Дързостта да бъдеш първи“ на тридесет и пет лекари, медицински сестри и санитари от област Габрово.

„Това е моят жест на благодарност и уважение за положените грижи, за всеотдайността и спасените животи. Убеден съм, че всеки един български медик заслужава нашата признателност, както и тази на цялото общество.“, споделя Борислав Бончев.

От администрацията на Областната управа уточняват, че носителите на почетните грамоти са определени след обсъждане с хората, които през тези две години неотлъчно бяха на терен, заедно със своите колективи - това са директорите на лечебните заведения, на Регионалната здравна инспекция и Регионалната колегия на Българския лекарски съюз.

Награди на областния управител се връчват от 2018 година и обхващат различни сфери на живот. „Като областен управител се радвам да продължа тази добра инициатива, защото вярвам, че всеки може да бъде пример за останалите.“ – казва Борислав Бончев.

Към мотивите си за определяне сферата на тези награди областният управител посочва още, че през последните две години живеем в една различна ситуация, в трудно време, в което се научихме да приемаме COVID - пандемията като предизвикателство и възможност да дадем най-доброто от себе си. И те го правят – медиците, които отдадено се грижат за нас, които понякога са неразбрани, а често и нечути. Медиците, които се превърнаха в наши ангели-хранители. Почетната грамота е символ и на урока, който научихме по трудния път – да бъдем повече заедно, да бъдем съпричастни един към друг и да си помагаме, посочва още областният управител на Габрово.

В Деня на Свети Йоан Рилски Чудотворец предвиденото официално събитие няма да се състои, поради въведените противоепидемични мерки. Наградите ще бъдат връчени тържествено в началото на м. ноември.

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.