Областният управител се отчете пред журналисти

„Започнахме работа си в приемственост с предходното ръководство, продължихме започнатото и внесохме нови идеи. Вярвам, че и следващият областен управител ще продължи инициативите, които водят до реален резултат за хората", каза областният управител на област Габрово Иванка Баева на нарочна пресконференция, на която тя и заместничката й Ивелина Петрова направиха своеобразен отчет за свършеното по време на служебното правителство. "С всички кметове от общините в региона работим в диалог и се стараем да помагаме за разрешаване на проблемите им, когато са поставени пред нас.“

„Хората трябва да знаят, че в Областната администрация не се извършват само административни услуги и екипът ни прави всичко възможно те да почувстват нашата работа.“ – допълни още Баева. Основните инициативи, започнати от ръководството на Областната администрация, са насочени най-вече към секторите образование, култура и социални дейности. Областният управител сподели впечатленията си от посещенията в Дома за възрастни хора с увреждания, както и за емоционалната среща с приемните майки на 8-ми март. По този повод Ивелина Петрова подчерта, че посещения във всички тези домове трябва да има регулярно, защото всеки човек заслужава внимание, а хората със специфични потребности се радват изключително много, когато просто ги забележим.

Пред журналистите Иванка Баева разказа и за намеренията на гросмайстор Веселин Топалов, който заедно със свои колеги спортисти – Кубрат Пулев и Матей Казийски, са отправили предложение в региона ни да бъде изградена лагер-школа за деца. По този повод вече има проведени редица срещи, в това число и с ресорни министри, а Иванка Баева определи като една от най-важните инициативи, която приема и за лична кауза, превенцията срещу употребата на наркотици.

Срещите проведени до момента и разговорите с учениците са изключително емоционални. „Обратната връзка, която получаваме, ни кара да вярваме, че това има ефект.“ – каза още областният управител и допълни, че следващата седмица ще се обърне внимание и на друг наболял проблем, какъвто е агресията в училище, на улицата, вкъщи. Седмицата 24-28 април е определена за седмица на доброто и ще премине с редица мероприятия като финалното ще е на 28 април в ИМКА с различни демонстрации на добри практики за справяне с такава ситуация.

Заместник областният управител акцентира на проведените срещи във връзка с дуалното обучение, което се реализира на територията на областта. „Считам, че освен професионалното образование и дуалното обучение е крайъгълният камък на икономическия възход на редица държави, в които то се е доказало като успешно. Проведена беше кръгла маса по тази тема, след което беше изготвено становище – изпратено в Министерство на образование и науката. Днес  предстои среща с ученици от Севлиево на тема „Правова държава“.“ – допълни още тя.

„Отворените врати“ са нещо хубаво, което трябва да продължи, защото дава възможност на гражданите да споделят своите проблеми, да се потърси решение без да се налага да извървят един дълъг и тромав административен път със записвания, заявления, счита ръководството на Областната администрация. „Подходът ни на работа е извънинституционален - така желаем да се реализират нашите инициативи и дейности. Разбира се, няма да пропуснем всичко, което административно е необходимо, но преди всичко искаме да дадем възможност на гражданите да общуват открито и спокойно с нас.“ – каза още Ивелина Петрова.

 

Жертвите на вчерашната катастрофа край с. Добромирка вече са две
Общество
На опашка за подписка срещу безводието се редят в севлиевски села
Общество
България отбелязва 112 години от обявяване на независимост
Общество
Как за 20 години се научихме да не вярваме на обещания за водата
Общество
Гражданите на Севлиево се оказаха с преференции, заради по-нисък от бизнеса данък
Общество
За 30 г. 69 500 лв. са загубите на габровец, получавал заплата в плик
Общество
Община Севлиево е санкционирана с 45 хил. лв. по проект с еврофинансиране
Общество
Боровете на Крушевския баир масово съхнат заради гъбни вредители
Общество
Тежка катастрофа с жертва затвори за часове пътя Севлиево - В.Търново
Общество
За два петъка връщат пазара на старото му място
Общество
Ще има Празници на Севлиево, реши Общинският кризисен щаб
Общество
Десет дни през септември в Севлиево не е имало вода през деня
Общество
Само от водоноски ще получават вода в шест села от днес
Общество
14 септември - Празник на българските пожарникари
Общество
Община Севлиево изпадна в противоречия за съдбата на един отрязан орех
Общество
"Граждани на Севлиево" потърсиха подкрепа от президента за водната криза
Общество