Областният управител смъмри Здравка Лалева
Здравка Лалева през 2015 г. при избирането й за председател на ОбС Севлиево. По-късно тя стана първият щатен председател на ОбС

С писмо до председателя на ОбС Севлиево Здравка Лалева областният управител на Габрово Николай Сираков напомня на първата между севлиевските съветници задължението "да не допускате в бъдеще нарушения при организацията на дейността на ръководения от вас орган на местно самоуправление". Писмото е в отговор на подадено на 4 януари от общинския съветник Николина Николова заявление, с което г-жа Николова поиска съдействието на областния управител за недопускане на бъдещи нарушения на правата на съветниците в Севлиево.

Повод за заявлението на Николина Николова бе наличието на две подписки с искане за свикване на извънредно заседание на ОбС Севлиево по въпросите на безводието. Едната подписка бе от съветници на партия ГЕРБ, плюс Тодор Ганчев от Реформаторския блок и Ердоан Узунов от ДПС, а втората - от съветници на "Коалиция Избирам Севлиево", коалиция „Патриотичен фронт „НФСБ и ВМРО“, д-р Сюзан Садъкова-Томева от Реформаторския блок и Кенан Ашиков и Ердоан Узунов, избрани с листата на ДПС. С първата подписка се искаше свикване на заседание за обсъждане на тежката ситуация с водния режим, с втората се правеше предложение за изслушване на управителя на ВиК "Бяла" ЕООД и се възлагаше на кмета да обяви бедствено положение с оглед щетите, които режимното водоподаване нанася на икономиката в общината и опасностите за здравето на хората.

Съветник от Севлиево сезира областния управител за нарушени права   

Веднага след депозиране на първата подписка в деловодството на Общината председателята на ОбС Здравка Лалева свика съветниците на заседание с единствена точка в дневния ред - „Разглеждане на ситуацията, свързана с продължаващия променлив режим на водоподаване от ВиК „Бяла“ гр. Севлиево към населението на община Севлиево“. Тя игнорира наличието на втора подписка, което не бе сведено до знанието на ОбС, с което провокира общинският съветник Николина Николова да се обърне за съдействие към областния управител в качеството му на контролен орган върху дейността на Общинския съвет. 

А от отговора на г-н Сираков недвусмисленно става ясно, че той признава нарушението на Здравка Лалева. Ето какво пише той: "С настоящото писмо ви напомням за задължението Ви като председател на Общински съвет Севлиево да следите за спазване нормите на горепосочените нормативни актове /б.ред. ЗМСМА и Правилник за организацията дейността на ОбС/ и да не допускате в бъдеще нарушения при организацията на дейността на ръководения от Вас орган на местно самоуправление".  

Граждани съобщават за добра промяна в храната от Патронажа
Общество
Съдът решава има ли виновен за газовия взрив от 2014 г.
Общество
Викат огнеборците за ловене на папагал, до чистене на гараж
Общество
Дни на отворените врати в РСПБЗН идната седмица
Общество
Двама пострадаха в катастрофа на разклона за с. Ряховците
Общество
Севлиево е в корупционна схема, според разследване на "Биволъ"
Общество
Общината тегли кредит от 1.2 млн. лв. за довършването на проекти
Общество
Мотоциклетист от Севлиево загина в прохода Хаинбоаз
Общество
Жена от Севлиево изпадна от автомобил и почина на място
Общество
Първокласниците тази година - рекордно малко
Общество
Режим на водата в община Севлиево от днес
Общество
В Севлиевско се сечало най-масово, според директора на РДГ- В. Търново
Общество
Пожарникарите показаха пред деца как се реагира при инциденти
Общество
Кои са паркоместата в синята зона за паркиране?
Общество
В Севлиево ще усвоят 90 хил. лв., отварят се към гражданите
Общество
Украса на Хаджиколювата мааза - задача за млади каменоделци
Общество