Областният управител смъмри Здравка Лалева
Здравка Лалева през 2015 г. при избирането й за председател на ОбС Севлиево. По-късно тя стана първият щатен председател на ОбС

С писмо до председателя на ОбС Севлиево Здравка Лалева областният управител на Габрово Николай Сираков напомня на първата между севлиевските съветници задължението "да не допускате в бъдеще нарушения при организацията на дейността на ръководения от вас орган на местно самоуправление". Писмото е в отговор на подадено на 4 януари от общинския съветник Николина Николова заявление, с което г-жа Николова поиска съдействието на областния управител за недопускане на бъдещи нарушения на правата на съветниците в Севлиево.

Повод за заявлението на Николина Николова бе наличието на две подписки с искане за свикване на извънредно заседание на ОбС Севлиево по въпросите на безводието. Едната подписка бе от съветници на партия ГЕРБ, плюс Тодор Ганчев от Реформаторския блок и Ердоан Узунов от ДПС, а втората - от съветници на "Коалиция Избирам Севлиево", коалиция „Патриотичен фронт „НФСБ и ВМРО“, д-р Сюзан Садъкова-Томева от Реформаторския блок и Кенан Ашиков и Ердоан Узунов, избрани с листата на ДПС. С първата подписка се искаше свикване на заседание за обсъждане на тежката ситуация с водния режим, с втората се правеше предложение за изслушване на управителя на ВиК "Бяла" ЕООД и се възлагаше на кмета да обяви бедствено положение с оглед щетите, които режимното водоподаване нанася на икономиката в общината и опасностите за здравето на хората.

Съветник от Севлиево сезира областния управител за нарушени права   

Веднага след депозиране на първата подписка в деловодството на Общината председателята на ОбС Здравка Лалева свика съветниците на заседание с единствена точка в дневния ред - „Разглеждане на ситуацията, свързана с продължаващия променлив режим на водоподаване от ВиК „Бяла“ гр. Севлиево към населението на община Севлиево“. Тя игнорира наличието на втора подписка, което не бе сведено до знанието на ОбС, с което провокира общинският съветник Николина Николова да се обърне за съдействие към областния управител в качеството му на контролен орган върху дейността на Общинския съвет. 

А от отговора на г-н Сираков недвусмисленно става ясно, че той признава нарушението на Здравка Лалева. Ето какво пише той: "С настоящото писмо ви напомням за задължението Ви като председател на Общински съвет Севлиево да следите за спазване нормите на горепосочените нормативни актове /б.ред. ЗМСМА и Правилник за организацията дейността на ОбС/ и да не допускате в бъдеще нарушения при организацията на дейността на ръководения от Вас орган на местно самоуправление".  

За Веска Бенева или за живот, посветен на човешкото достойнство
Общество
Окрадоха Мартин Граховски докато бе на "Будител на годината"
Общество
Сидорова иска 2 млн. лв. в Бюджет 2019 за водната криза в севлиевско
Общество
Съдът задължи Община Севлиево да каже колко плаща за външен PR
Общество
До "Севлиево онлайн": "От 15 дни сме без вода, моля ви, пишете!"
Общество
Служители на приюта "отстреляха" куче с упойка, животното почина
Общество
Множество нарушения при сечта в общински гори откри проверка
Общество
На 9 ноември в Севлиево няма да има вода
Общество
Корупцията и беззаконието траят толкова, колкото трае общественото търпение
Общество
В късен следобед: севлиевец закова дрегера на 2.94 промила
Общество
Протестно автошествие в Севлиево - тази неделя, в 14.00 ч.
Общество
Нов уебсайт показва какво прави Европа за мен
Общество
Администрацията преустановява хартиения обмен на документи
Общество
На празник на зелето канят в с. Ряховците
Общество
Нарушения в общински гори, спряха позволителните за сеч
Общество
Севлиево е в списък на Върховна прокуратура за нарушения на актове на ОбС
Общество