Търсене
Парламентарни избори на 2 октомври 2022 г.

Образованието трябва да отговаря на нуждите на бизнеса

Предизборен щаб на "Продължаваме промяната-Демократична България", публикува се съгласно договор
Образованието трябва да отговаря на нуждите на бизнеса

Внукът ми има две висши образование, но не може да си намери работа“. Това се оплака пред кандидат-депутатите от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ възрастна избирателка от севлиевското село Добромирка.

Корупцията води до липса на работни места в областта, отговори й вторият в листата Богомил Петко и обясни: Едни и същи фирми печелят обществените поръчки, това обрича на неуспех всеки стартиращ бизнес и така няма нови работни места.

Според IT предприемача Николай Томитов, който е 8-и в листата, проблемът е и в българското образование, което не отговаря на нуждите на бизнеса. „Сега в университет у нас лесно се влиза и още по-лесно се излиза. С диплома. Най-често – безполезна. И изборът на специалности, и програмите трябва да са в пряка връзка с бизнеса“, обясни той.

Николай Томитов има опит като технически директор на инициативата ИТ Таланти, където отговаря за подбора на преподавателите, учебния процес, връзките с компаниите, преподавателска дейност и др. За 7 години инициативата дава шанс на над 5000 млади хора да се обучат напълно безплатно и да започнат работа по новата си специалност. Той е и съавтор на учебник по програмиране за начинаещи.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Извънредни парламентарни избори на 2 април 2023 г.