Търсене

Община Севлиево започва поетапно премахване на незаконните постройки върху общинска земя

Севлиево онлайн
Община Севлиево започва поетапно премахване на незаконните постройки върху общинска земя

Снимка: Община Севлиево

Община Севлиево започва поетапно премахване на всички незаконни постройки върху общинска земя. Това съобщение е публикувано във фейсбук страницата на институцията малко, след като от администрацията обявиха, че до 14 февруари се удължава срокът за премахване от собствениците им на незкони постройки в ж.к. "Д-р Атанас Москов". 

Премахването ще се случва в хода на дейностите по благоустрояване на междублоковите пространства в жилищните квартали, уточняват от Общината, а в съобщението се добавя, че вече е стартирала процедура по описване на незаконните обекти по квартали. 

В ж.к "Д-р Атанас Москов", където вече са започнали строителните дейности по облагородяването на квартала, са постановени уведомления за 72 незаконни постройки. Срокът за премахването им изтича на 14 февруари 2024 г. Ако той не бъде спазен, ще бъдат предприети необходимите действия за принудително премахване, като разходите ще бъдат за сметка на собствениците, информират от общинската администрация.
 
В останалите квартали обектите, уточняват оттам, поставени незаконно върху общинска земя ще бъдат премахвани поетапно, преди започването на дейностите по благоустрояване на междублоковите пространства. Собствениците на тези постройки могат да започнат да организират преместването им своевременно, за да избегнат санкции и необходимост от реакция в съкратени срокове, се казва в съобщението.
 
Що се отнася до въпроса къде ще паркират колите си гражданите, които са премахнали тенекиените си гаражи, от Община Севлиево уверяват, че "там, където има възможност, на мястото на премахнатите гаражни клетки, ще бъдат изградени паркинги".
 
Недоволни срещу предприетата от Общината мярка има, но ако се съди по коментарите под публикуваното съобщение, не са много. Очаквано хората се притесняват за това къде ще паркират колите си и питат дали бъдещите паркинги ще са достатъчни за автомобилите на живеещите в комплексите. 
 
 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!