Търсене

Общината дава 30 хил. лв. на футболен клуб "Севлиево", но без подкрепа от ресорната комисия в Общинския съвет

Общината дава 30 хил. лв. на футболен клуб

Снимка от wsyperek от Pixabay

Община Севлиево ще подпомогне футболен клуб "Севлиево" с 30 хил. лв., решиха днес общинските съветници в рамките на редовно заседание. Парите са за да се помогне на тренировъчния процес и състезателната дейност на клуба, се казва в предложението на кмета до общинските съветници. 

Предложението, макар и прието, не срещна пълно одобрение от местните законодатели. Председателят на комисията по спорт и младежки дейности Камен Николов поиска точката изобщо да не бъде гледана и обсъждането й отложено за следващо заседание. Причината - сметките на детско-юношеската футболна школа били запорирани от НАП заради неплатени осигуровки със задна дата. До изчистване на причините за запора и изясняване на ситуацията, да се стопира финансовата помощ от Общината, поиска Николов. Предложението му обаче не получи подкрепа и точката влезе в дневния ред, а по-късно и гласувана. 

В неделя, на 24 юли 2022 г., отборът на Севлиево спечели контролата в Дряново срещу Локомотив с 1:0 в двубой от Северозападната група, информира порталът sportal.bg. Победата е след гол нап Добрин Петров в последните секунди, вкъран от границата на наказателното поле.

„Полезна проверка за нашия отбор. Важното беше да се натоварим физически. Имаме още много работа от тактическо и техническо естество. Също така и в двете фази – защита и атака. С оглед на това, че подмладяваме отбора, е нужно повече търпение за да получим желания резултат“, коментира пред Sportal.bg Илиян Трифонов, треньор на Севлиево. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!