Общински съветник от Севлиево е учредител на партията на Васил Божков
На снимката Владимир Тодоров (в дъното) с Боян Ботев, архив "Севлиево онлайн" 2019 г.

от Емилия Димитрова

Общинският съветник от групата на "Граждани за Севлиево" Владимир Тодоров е сред учредителите на партията на Васил Божков "Българско лято". Това потвърди лично Тодоров за "Севлиево онлайн". Междувременно той е и председател на сдружение "Граждани за Севлиево" - пост, който не е искал, но е трябвало да приеме, предвид обстоятелствата, обясни лично. 

Партия "Българско лято" е учредена в София на 3 януари т.г. Срещата, на която това е станало, е била е планирана като проучвателна, но е прераснала в учредителна, каза Владимир Тодоров. Дали той е бил поканен или сам е отишъл и как е станала връзката с учредителите, отказа да обясни, но обеща, че ще го направи на по-късен етап. Уточни, че присъствието му там е било като физическо лице, а не като представител на "Граждани за Севлиево", заради което няма усещането, че предава сдружението или избирателите си, гласували за него като лице от листата на "Ние, гражданите" - името, с което "Граждани за Севлиево" се яви на местните избори през 2019 г. 

Сдружение "Граждани за Севлиево" е сред партньорите на "Изправи се БГ" - гражданската платформа на Мая Манолова. Близостта между Манолова и сдружението датира почти от неговото учредяване, когато Мая Манолова беше омбудсман. След поредица срещи със създателя и учредител на сдружението, покойния вече Боян Ботев, Манолова дойде лично в Севлиево и се ангажира да помогне за решаване на тежката водна криза в региона. Името на сдружението и днес е сред вписаните публични партньори на "Изправи се БГ", показва проверка на "Севлиево онлайн". По този повод Владимир Тодоров заяви: "не съм привърженик на Мая Манолова, но ако членовете на сдружението решат, че искат да продължат да работят с нея, нека продължат". 

Тодоров няма политически амбиции и участието му в партията на укриващия се в Дубай бизнесмен Божков е само защото е впечатлен от учредителите, за които казва, че са млади хора с различни професии и одобрява възгледите им за промени в политическата система в страната. 

По отношение председателството на сдружение "Граждани за Севлиево" Тодоров е временно начело на организацията, докато се изчистят юридическите казуси по вписване на новите обстоятелства. Той бил единствен действащ член на организацията в управителния й съвет, в който не били правени промени от учредяването. Това наложило да стане председател, но е готов във всеки момент да се оттегли, бе неговият коментар относно съвместимостта между лидерството в гражданско сдружение и членството в политическа формация.  

 

 

Автомобилният пилот Крум Дончев ще води БСП-листата в Габрово
Политика
Областен управител на ГЕРБ в Габрово влезе в ръководството на „Републиканци за България“
Политика
В момента: Манолова и Отровното трио подписват споразумение
Политика
Лидерът на партия АБВ поиска възстановяване на "Гражданска защита"
Политика
"Прозрачност без граници" пита какво прави МВнР за гарантиране на вота в чужбина
Политика
Мария Недева, предложение на ГЕРБ, ще бъде председател на РИК
Политика
"Граждани за Севлиево" се разграничи публично от председателя си
Политика
Политологът Любомир Йорданов е водач на листата на АБВ в Габрово
Политика
От „Изправи се! Мутри вън!“ внесоха 5507 подписа в ЦИК за регистрация
Политика
Партия Волт: Отложете с месец изборите, господин Президент
Политика
Социалистите в Габрово са твърдо зад Кристина Сидорова за водач на БСП-листата
Политика
Областният управител свиква консултации за състав на РИК
Политика
Общински съветник от Севлиево е учредител на партията на Васил Божков
Политика
РИК Габрово встъпва в правомощия на 13 февруари
Политика
Партия "Има такъв народ" организира публична дискусия в Севлиево
Политика
Според справка от Парламента Кристина Сидорова е сред най-активните депутати
Политика