Общинският съвет бе „мокър печат“ за решенията на кмета, нужна е промяна

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Д-р Огнян Пешков е общопрактикуващ лекар, управител на Групова практика за първична медицинска помощ „АКТАМЕД“, член на бизнессдружение „Севлиево 21 век“. На 45 г. е, женен с две деца. Три мандата е общински съветник в Севлиево, кандидат за нов мандат в листата на Коалиция БСП за България.

Защо отново искате да сте част от Общинския съвет, д-р Пешков?

От трите мандата, в които съм общински съветник, един партията, която ме издигна, бе в управление, в следващите два - в опозиция. Това обстоятелство ми дава достатъчно опит, достатъчно дълбочина във вижданията накъде и как трябва да се развива местното самоуправление. Имам самочувствието, че още много мога да дам от себе си за проспериращото развитие на севлиевска община и нейните граждани.

Професията на лекар, която практикувам с много любов и отдаденост, е насочена към опазване личното здраве на всеки отделен човек, а обществената ангажираност, участието в местната власт, ми дават възможност да работя за местната общност като цяло и за подобряване условията на живот в Севлиево.

Какво не успя да свърши Общинския съвет през отиващия си мандат и по какви причини?

За тези четири години Общинският съвет не успя да заеме полагащото му се място в местното самоуправление, а остана един придатък, един „мокър печат“ за решенията на кмета и общинската администрация. Когато липсват дебати по предложенията на кмета, когато гласа на единствената опозиция в лицето на групата на БСП е „глас в пустиня“, когато половината съветници не знаят как се включва микрофона в залата за заседания, няма как да имаме добри резултати от работата на Общинския съвет и признание в обществото.

Тогава необходима ли е промяна в управлението на Севлиево и откъде да дойде?

Категорично да. Два мандата управление на ГЕРБ, мисля че ни стигат, а и се натрупа  умора сред севлиевци от управлението им. Чувството на самодостатъчност, липсата на чувствителност към проблемите на отделния човек, натрупването на корупционни практики, липсата на прозрачност и справедливост в управлението, са достатъчни мотиви да искаме промяна. Управляващо мнозинство, в което групата на БСП има решаваща роля, и общинска администрация, ръководена от Богомил Петков, когото подкрепяме, ще даде нов тласък в развитието и благоденствието на Севлиево.

Според Вас кой е най-сериозният проблем пред Севлиево и как виждате неговото разрешаване?

Общинската болница. Състоянието й продължава да буди основателна тревога в жителите на общината. Севлиевската болница не е единствената общинска с финансови и кадрови проблеми, но факт е, че вече около десет години не успяваме да изплуваме от блатото, в което тя попадна. Факт е подобряването на крайно амортизираната материална база в последните две години чрез основни ремонти в Терапевтично и Вътрешно отделение, обаче основният и бъдещ проблем е кадровото обезпечаване. Това, за което ще работя е за местните медицински кадри /лекари, медицински сестри, акушерки/ да бъдат създадени такива условия, че да се завърнат в общинската болница, както и да бъде учреден фонд „Стипендии“за студенти -медици, които след завършване на обучението си да намерят реализация в общинското здравеопазване.

Боли ли Ви за нещо, като гражданин на севлиевска община?

Болка ми е тежката демографска криза, в която се намира нашата община. Въпреки доброто икономическо състояние и липсата на безработица, много млади хора предпочитат да се реализират извън Севлиево и страната. Процентът на смъртност в нашата община остава висок. Това, което ще отстояваме в бъдещия Общински съвет е:

                      - безплатни детски градини;

                      - мерки за стимулиране на вътрешната миграция към Севлиево;

                     - финансова помощ при раждане на второ и повече деца;

Имам идеи за работа и в областта на спорта. Ще работя за по-справедливо разпределение на субсидиите за спортните клубове и за изграждане на модерен плувен комплекс от открит тип, какъвто в Севлиево липсва.

текст "Севлиево онлайн", съгласно договор

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Постоянните комисии - нагласени и без шанс за промени
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
Боян Ботев: „Сгреших. Понасям отговорността за това“
Политика
Групата на "Ние, гражданите" в Общинския съвет ще е с ново име
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика
Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика
ГЕРБ и ДПС са на път да превземат Общинския съвет
Политика
АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
Емилиян Маринов положи клетва като общински съветник
Политика
Само "Граждани за Севлиево" нямат председател на комисия в Общинския съвет
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
Още трима общински съветници се заклеха
Политика