Общинският съвет бе „мокър печат“ за решенията на кмета, нужна е промяна

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Д-р Огнян Пешков е общопрактикуващ лекар, управител на Групова практика за първична медицинска помощ „АКТАМЕД“, член на бизнессдружение „Севлиево 21 век“. На 45 г. е, женен с две деца. Три мандата е общински съветник в Севлиево, кандидат за нов мандат в листата на Коалиция БСП за България.

Защо отново искате да сте част от Общинския съвет, д-р Пешков?

От трите мандата, в които съм общински съветник, един партията, която ме издигна, бе в управление, в следващите два - в опозиция. Това обстоятелство ми дава достатъчно опит, достатъчно дълбочина във вижданията накъде и как трябва да се развива местното самоуправление. Имам самочувствието, че още много мога да дам от себе си за проспериращото развитие на севлиевска община и нейните граждани.

Професията на лекар, която практикувам с много любов и отдаденост, е насочена към опазване личното здраве на всеки отделен човек, а обществената ангажираност, участието в местната власт, ми дават възможност да работя за местната общност като цяло и за подобряване условията на живот в Севлиево.

Какво не успя да свърши Общинския съвет през отиващия си мандат и по какви причини?

За тези четири години Общинският съвет не успя да заеме полагащото му се място в местното самоуправление, а остана един придатък, един „мокър печат“ за решенията на кмета и общинската администрация. Когато липсват дебати по предложенията на кмета, когато гласа на единствената опозиция в лицето на групата на БСП е „глас в пустиня“, когато половината съветници не знаят как се включва микрофона в залата за заседания, няма как да имаме добри резултати от работата на Общинския съвет и признание в обществото.

Тогава необходима ли е промяна в управлението на Севлиево и откъде да дойде?

Категорично да. Два мандата управление на ГЕРБ, мисля че ни стигат, а и се натрупа  умора сред севлиевци от управлението им. Чувството на самодостатъчност, липсата на чувствителност към проблемите на отделния човек, натрупването на корупционни практики, липсата на прозрачност и справедливост в управлението, са достатъчни мотиви да искаме промяна. Управляващо мнозинство, в което групата на БСП има решаваща роля, и общинска администрация, ръководена от Богомил Петков, когото подкрепяме, ще даде нов тласък в развитието и благоденствието на Севлиево.

Според Вас кой е най-сериозният проблем пред Севлиево и как виждате неговото разрешаване?

Общинската болница. Състоянието й продължава да буди основателна тревога в жителите на общината. Севлиевската болница не е единствената общинска с финансови и кадрови проблеми, но факт е, че вече около десет години не успяваме да изплуваме от блатото, в което тя попадна. Факт е подобряването на крайно амортизираната материална база в последните две години чрез основни ремонти в Терапевтично и Вътрешно отделение, обаче основният и бъдещ проблем е кадровото обезпечаване. Това, за което ще работя е за местните медицински кадри /лекари, медицински сестри, акушерки/ да бъдат създадени такива условия, че да се завърнат в общинската болница, както и да бъде учреден фонд „Стипендии“за студенти -медици, които след завършване на обучението си да намерят реализация в общинското здравеопазване.

Боли ли Ви за нещо, като гражданин на севлиевска община?

Болка ми е тежката демографска криза, в която се намира нашата община. Въпреки доброто икономическо състояние и липсата на безработица, много млади хора предпочитат да се реализират извън Севлиево и страната. Процентът на смъртност в нашата община остава висок. Това, което ще отстояваме в бъдещия Общински съвет е:

                      - безплатни детски градини;

                      - мерки за стимулиране на вътрешната миграция към Севлиево;

                     - финансова помощ при раждане на второ и повече деца;

Имам идеи за работа и в областта на спорта. Ще работя за по-справедливо разпределение на субсидиите за спортните клубове и за изграждане на модерен плувен комплекс от открит тип, какъвто в Севлиево липсва.

текст "Севлиево онлайн", съгласно договор

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

ГЕРБ падна в Дряново, Трифон Панчев е новият кмет на града
Политика
ГЕРБ спечели в Габрово и Севлиево заради ниската активност, но бавно губи областта
Политика
Рокади в състава на Общинския съвет преди клетвата
Политика
С 10% по-ниска избирателна активност към 17.30 ч., спрямо първия тур
Политика
Иван Иванов ще бъде кмет на Севлиево още един мандат
Политика
Красимира Йорданова връчи символа на местната власт на Иван Иванов
Политика
След три мандата на Цветан Цонев, в с. Сенник има нов кмет
Политика
Иван Иванов води срещу Богомил Петков, броенето продължава
Политика
Протокол с над десет грешки, председател на СИК е общински служител
Политика
Новоизбраните кметове и съветници се заклеха
Политика
Здравка Лалева е председател на ОбС. Избор нямаше, имаше гласуване
Политика
Благодаря ви! За съжаление, "схемата" победи
Политика
Избирателната активност остава ниска - 17.3% е към 12.30 ч.
Политика
6.25% е избирателната активност в община Севлиево към 10.00 ч.
Политика
Иван Иванов е избран за кмет с 6761 гласа
Политика
Новоизбраните кметове и съветници ще положат клетва на 11 ноември
Политика