Търсене

Общност на заселващите се в област Габрово бе създадена в Трявна

Общност на заселващите се в област Габрово бе създадена в Трявна

Новозаселили се в Трявна семейства с ръководството на Областната администрация, снимка: Областна администрация Габрово

Общност на заселващите се в област Габрово бе създадена на събитието от кампанията „ЗАвръщането“, което се проведе в Трявна. Говорителите в инициативата на Областна администрация – Габрово получиха значки на бели лястовици от областния управител Мария Башева и нейните заместници Даниела Маринова и Иван Любомиров, както и кмета на Трявна Денчо Минев.

В рамките на събитието бяха представени историите на семействата на Боряна Димитрова, Ани Иванова и Кремена Петрова, избрали да се заселят в Трявна през последните 5 години, както и на част от говорителите в предишните издания - Антония Ковачева и Лорензо Якопели, Мария и Венцеслав Маринови и Мария Кръстева.

Ключовата дума на събитието е общност, отбеляза Мария Башева, като сподели радостта си от факта, че белите лястовици, както наричат говорителите в кампанията, са вече цяло ято. Тя прикани всички говорители да оставят своите послания на табло, което ще бъде поставено в Областна администрация - Габрово и благодари на домакините от Община Трявна за гостоприемството и за оказаната подкрепа.

„ЗАвръщането“ е социален проект, който стартира в края на 2022 г. от тогавашния областен управител Кристина Сидорова. Основната цел на кампанията на Областна администрация Габрово е да противодейства на обезлюдяването в габровска област.

В областта има 69 са населените места в региона, в които няма нито един жител. През последното преброяване населението на областта пада под 100 хиляди жители. Това е причината Областна администрация да обедини поредица от дейности в областна кампания.

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.