Търсене

„Общуване в образи” чрез сърцето, ръцете и любовта показаха в изложба малките художници от Школата при Читалището

Десислава Димитрова - секретар на НЧ "Развитие-1870", снимки: Минчо Тодоров
„Общуване в образи” чрез сърцето, ръцете и любовта показаха в изложба малките художници от Школата при Читалището

Велизар Захариев е ръководител на Школата по изобразително изкуство, снимка: Минчо Тодоров

Пъстра детска изложба „Общуване в образи” представиха малките творци от Школата по изобразително и приложно изкуство при Народно читалище „Развитие-1870”. Творбите провокираха и развълнуваха всички гости на откриването, а малките художници гордо позираха до рисунките си.

Графики и живопис, портрети, пейзажи, натюрморти и композиции украсиха Синята галерия в една колоритна, провокативна и интересна експозиция с тематично разнолики творби, сътворени от талантливите художници, обучаващи се как да изразяват себе си чрез средствата на изкуството. Как децата общуват в образи на белия лист, какво ги вдъхновява и как небитието става битие чрез сърцето, ръцете и любовта на твореца разказа преподавателят им Велизар Захариев, който с много любов, внимание и професионализъм моделира и изгражда таланта на възпитаниците си. С изпълнение на „Валс” китаристката Велизара Костова поздрави художниците от ръководството на читалище „Развитие” и демонстрира симбиоза между изкуствата чрез картини и музика.

Изображение - 11863Китаристката Велизара Костова поздрави малките художници от името на читалищното ръководство, снимка: Минчо Тодоров  

Школата по изобразително и приложно изкуство при НЧ „Развитие-1870” е с традиции в обучението на децата с афинитет към рисуването. Там е мястото да развиете своя талант и овладеете различни техники за творчество. Добре дошли са всички, за които рисуването е начин да изразяват себе си, да преобразяват света. Децата имат нежна душа и чрез рисунките си те отразяват мечти, желания, постижения. Арт школата е подходяща за деца на всякаква възраст.

Ментор на художниците е Велизар Захариев – художник, скулптор и педагог, с богата биография. Той е автор на скулптурните портрети на братята Асен и Илия Пейкови, изложени в едноименната галерия в Севлиево. Автор е на бюст паметника на Йонко Карагьозов, намиращ се в градинката на ж.к. „д-р Атанас Москов” и участва във възстановяването на лъвовете на моста над река Росица, заедно с колегите си Деян Тодоров и Петър Александров. Това, с което завинаги Севлиево ще свързва името му обаче е бронзовата фигура на Пенчо Славейков и Мара Белчева в центъра на града. Народно читалище „Развитие-1870” се гордее, че Велизар Захариев е част от професионалния творчески колектив на културната институция и пожелава много успехи, вдъхновение и креативност на малките художници.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.